Χωρίς καμία αύξηση τα τέλη στο Δήμο Ζίτσας

dimazitsas

dimazitsas

Μηδενικές αυξήσεις στα τέλη ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας… Για την απόφαση συνυπολογίστηκε η αδυναμία τόσο των νοικοκυριών όσο και των επιχειρήσεων να ανταποκριθούν σε υποχρεώσεις που συνεχώς αυξάνουν, λόγω των μέτρων που φέρνει η οικονομική κρίση.

Σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ς ο απολογισμός – ισολογισμός και τα αποτελέσματα χρήσης του οικ. έτους 2015.

Τη σημαντική μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού ανέδειξε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Λάμπρου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η προσεκτική κατάρτιση, η καθιερωμένη παρακολούθηση και η αποτελεσματική εκτέλεση του προϋπολογισμού, είχε σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω καλυτέρευση των οικονομικών δεδομένων του Δήμου κάτι που αντικατοπτρίζεται ξεκάθαρα στους πίνακες του ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσης.

Το 2015 μειώθηκαν κατά περίπου 480.000ευρώ τα έξοδα και ταυτόχρονα αυξήθηκαν κατά 200.000ευρώ τα έσοδα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού από 607.000ευρώ σε 13.000ευρώ και έτσι ο Δήμος να φτάσει στα όρια ενός πλεονασματικού προϋπολογισμού και να εισέλθει σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση στην οποία τα ληξιπρόθεσμα χρέη είναι ελάχιστα και μάλιστα χωρίς δανεισμό».

«Εργαλείο δουλειάς» χαρακτήρισε το τεχνικό πρόγραμμα κατά την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ζίτσας στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου όπου εγκρίθηκε με τις ψήφους των συμβούλων της παράταξής του, και των συμβούλων των παρατάξεων των κ.κ. Βασ. Γαρδίκου και Χρυστ. Βούζα.

«Καταρτίζεται συνέχισε ο κ. Πλιάκος, σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων των Τοπικών Κοινοτήτων και της Δημοτικής Κοινότητας» και ευχαρίστησε όλους τους Προέδρους και τους Εκπροσώπους «για την αγαστή συνεργασία που έχουν με τη Δημοτική Αρχή με στόχο να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται έργα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών χωρίς αποκλεισμούς».

«Με 350.000ευρώ ΣΑΤΑ για το 2017 θα πρέπει κανείς να έχει μαγικές ικανότητες για να τα βγάλει πέρα με 57 Τοπικές Κοινότητες και 10 Οικισμούς» σχολίασε ο Δήμαρχος Ζίτσας και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται από την Δημοτική Αρχή ώστε να αντληθούν πόροι και από άλλες πηγές χρηματοδότησης.

«Κάνουμε έναν “τιτάνιο” αγώνα, είπε χαρακτηριστικά, και διεκδικούμε με την κατάθεση προτάσεων πόρους από το “INTERREG Ελλάδα- Αλβανία” και από το ” INTERREG Ελλάδα – Ιταλία” ενώ έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το “Πράσινο Ταμείο” για τον εκσυγχρονισμό παιδικών χαρών σε Τ.Κ. του Δήμου.

Το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2017 παρουσιάστηκε συνοπτικά στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου από τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Λάμπρου. Περιλαμβάνει συνεχιζόμενα και νέα έργα και μελέτες συνολικού ύψους 2.628.000ευρώ. Συγκεκριμένα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έργα και μελέτες Οδοποιίας, Ύδρευσης, αναπλάσεων χώρων και δημοτικών κτιρίων, κατασκευής και βελτίωσης αθλητικών υποδομών κ.α.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ