Χωρίς επιδοτήσεις οι κτηνοτρόφοι των Ιωαννίνων

PROBATA METSOBO

PROBATA METSOBOΑντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα βρίσκονται εκατοντάδες κτηνοτρόφοι του Νομού Ιωαννίνων καθώς ακόμη δεν έχουν λάβει τις προβλεπόμενες επιδοτήσεις. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις τίθεται ακόμη και θέμα επιβίωσης για τους ίδιους καθώς αδυνατούν να συντηρήσουν τις μονάδες.

Τα προβλήματα αυτά εκθέτει με επιστολή του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου ο Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων, ζητώντας παράλληλα την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την καταβολή των ενισχύσεων.

Στην επιστολή την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του ΓΑΣ Ιωαννίνων, Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης, αναφέρεται:
:
« Όπως σας είναι γνωστό από τις συνεχείς διαμαρτυρίες προς την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου σας, χιλιάδες κτηνοτρόφοι σε ολόκληρη τη χώρα δεν έχουν εισπράξει τις επιδοτήσεις τόσο της ενιαίας ενίσχυσης όσο και της εξισωτικής αποζημίωσης αλλά και της βιολογικής κτηνοτροφίας ή έχουν εισπράξει ελάχιστα ποσά έναντι αυτών.

Σε ότι αφορά δε την εξισωτική αποζημίωση της οποίας είναι δικαιούχος ολόκληρος ο Νομός Ιωαννίνων, δεδομένου του ότι είναι ολόκληρος ορεινός και μειονεκτικός, οι κτηνοτρόφοι του Νομού μας στο μεγαλύτερο ποσοστό τους δεν έχουν εισπράξει την εξισωτική αποζημίωση παρ’ ότι υπήρξε δέσμευση ότι οι πληρωμές θα ολοκληρωνόταν στα τέλη του προηγούμενου έτους.

Με δεδομένη την οικονομική κρίση αλλά και την σωρεία προβλημάτων τα οποία αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι τα οφειλόμενα ποσά είναι απαραίτητα για την επιβίωσή τους.

Γι’ αυτό σας παρακαλούμε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, να δρομολογήσετε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να γίνουν άμεσα οι πληρωμές των ενισχύσεων τις οποίες δικαιούνται οι κτηνοτρόφοι στο ακέραιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ