Χωρίς διακοπές ρεύματος τις επόμενες ώρες… Εν αναμονή κρίσιμων αποφάσεων

DEH MPLAK AOYT

DEH MPLAK AOYTΔεν θα γίνουν διακοπές ρεύματος στην Ήπειρο τις επόμενες ώρες. Η περιοχή δεν περιέχεται στο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε κι έτσι δεν αναμένονται δυσάρεστες εκπλήξεις.

Η αντιπαράθεση για τη μικρή ΔΕΗ και την πώληση χτυπάει κόκκινο εντός κι εκτός βουλής.

Το νομοσχέδιο πέρασε επί της αρχής από την αρμόδια επιτροπή, όμως οι μέρες που θα ακολουθήσουν θα είναι ιδιαίτερα θερμές.

 

Η ΓΕΝΟΠ έχει προκηρύξει επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες που ξεκίνησαν από τα ξημερώματα, με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ» που συζητείται από χθες στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Μέχρι στιγμής έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας στιγμής 13 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ, συνολικής ισχύος περίπου 3.400 μεγαβάτ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ σημειώνει ότι τα προγράμματα περικοπών είναι ενδεικτικά και ενδέχεται να μεταβληθούν τόσο ως προς τη διάρκεια όσο και ως προς τις γεωγραφικές περιοχές που αφορούν, εφόσον μεσολαβήσουν αστάθμητοι παράγοντες που θα επηρεάσουν τη σταθερότητα του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας (π.χ. αιφνίδια βλάβη ή στάση μονάδας).

Οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται και από την ειδική τηλεφωνική γραμμή του ΔΕΔΔΗΕ 210-6241860, η οποία λειτουργεί όλο το 24ωρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ