Χωρίς ασθενοφόρα τα Κέντρα Υγείας….

ASTHENOFOFO3

ASTHENOFOFO3Συνεχής είναι η υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας στο Νομό Άρτας και ελάχιστες πλέον οι υπηρεσίες υγείας που μπορούν να προσφέρουν στους κατοίκους των ορεινών περιοχών. Τη χαριστική βολή δίνει η απόφαση του διοικητή του Νοσοκομείου Άρτας με την οποία τα Κέντρα Υγείας μένουν χωρίς ασθενοφόρα τις βραδινές ώρες και τις Κυριακές.

 «Λόγω έλλειψης οδηγών και λόγω δεσμεύσεων Δημοσιονομικής προσαρμογής στο κόστος νυχτερινών-αργιών-εξααιρεσιμων και υπερωριων» δεν θα υπάρχουν οδηγοί ασθενοφόρου από τις 16-1-2013 στα τρία Κέντρα Υγείας του νομού τις νύχτες και τις αργίες», αναφέρεται στην απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου, στο οποίο ανήκουν τα Κέντρα Υγείας. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στα Κέντρα Υγείας λόγω  «δημοσιονομικής προσαρμογής» εφημερεύει ένας αγροτικός γιατρός με έναν νοσηλευτή.

Όπως κάνει γνωστό ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άρτας και τα Κέντρα Υγείας, σε λίγες μέρες ανάλογες μειώσεις προσωπικού θα υπάρξουν στα τμήματα και τις κλινικές του νοσοκομείου.

 

«Καταγγέλλουμε τη πολιτική και τους εκφραστές της που έχει σα στόχο την απαξίωση των ανθρώπων της υπαίθρου. Καταγγέλλουμε αυτούς που έχουν σα στόχο τη συρρίκνωση της δημόσιας  υγείας στο νομό της Άρτας», τονίζεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων οι οποίοι την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου προχωρά σε 24ωρη απεργία .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ