Χωρίς αρχή και τέλος τα προβλήματα… Οριακή η κατάσταση στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, άνοιξε το φράγμα στο Πουρνάρι

PLHMMYRES G2 15

PLHMMYRES G2 15– Μεγάλη προσοχή από τους κατοίκους

Δεν έχουν αρχή και τέλος οι πληγές που έχει αφήσει στην Ήπειρο η κακοκαιρία που πλήττει με ένταση την περιοχή από το πρωί του Σαββάτου.

Τεράστιες εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει και στους τέσσερις νομούς, οικισμοί κινδυνεύουν, δρόμοι έχουν κοπεί στη μέση… Κατολισθήσεις και καθιζήσεις αμέτρητες….

Από τα ξημερώματα άνοιξε το φράγμα στο Πουρνάρι κι ελεγχόμενα φεύγει νερό προς την Άρτα, με κίνδυνο να δημιουργηθούν νέα πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο Καλαμάς υπερχείλισε και πλημμύρισαν εκτάσεις στην περιοχή της Βρυσέλλας ενώ ανάλογη είναι η κατάσταση και στον Αχέροντα, κυρίως στην περιοχή του Φαναρίου.

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί πλέον και στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων. Σεισμόπληκτα, Βοτανικός, Μπάφρα, Πεδινή, Κατσικά, είναι από τις περιοχές που έχουν πληγεί με ιδιαίτερη ένταση.

Μάλιστα στα Σεισμόπληκτα, το Βοτανικό και την Κατσικά έχουν πλημμυρίσει και υπόγεια σπιτιών.

Οριακή είναι η κατάσταση είναι η κατάσταση στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων καθώς οι ποσότητες νερού είναι τεράστιες και το αντιπλημμυρικό δίκτυο βρίσκεται στο κόκκινο.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου και των δήμων βρίσκονται επί ποδός και απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να ενημερώνονται για τα πλημμυρικά φαινόμενα που επικρατούν στην περιοχή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ