Χρυσοχοίδης: Αποδεσμεύεται το στρατόπεδο, ανοίγει το μέτωπο της Ιόνιας προς Γιάννινα

AIONIA1Την άμεση αποδέσμευση του στρατοπέδου στο Αβγό, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα της Ιόνιας Οδού, ανακοίνωσε κατά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο της Πέρδικας ο Υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Παρά τους όρους και τις προυποθέσεις που έθετε μέχρι και χθες το Υπουργείο Άμυνας, ο κ. Χρυσοχοίδης, έκανε γνωστό ότι η χρυσή τομή βρέθηκε και με τη διάθεση του ποσού των 6,9 εκατομμυρίων, ξεκινά η μεταφορά των πυρομαχικών και η αποδέσμευση του στρατοπέδου.

Μάλιστα ήταν κατηγορηματικός ότι αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες 15 με 20 ημέρες.

AIONIA2

«Η αποδέσμευση του στρατοπέδου έχει λυθεί ως θέμα. Παραδίδεται και παραδίδονται και οι εκτάσεις που έχουν απαλλοτριωθεί ώστε να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες στο μέτωπο των Ιωαννίνων», υπογράμμισε ο Υπουργός.

Το έργο είναι εντός του χρονοδιαγράμματος. Ήδη έχει ολοκληρωθεί το 40% και στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να παραδοθούν και νέα τμήματα.

«Δημιουργούμε τις υποδομές, αλλά δεν επαρκούν. Χρειάζεται προσπάθεια και συνεργασία ώστε να πετύχουμε την ανάπτυξη του τόπου», υπογράμμισε ο Υπουργός.

Για την αποδέσμευση του στρατοπέδου πάντως εξέφρασαν επιφυλάξεις αρκετοί τοπικοί φορείς, μεταξύ αυτών ο βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης. «Με βάση τα έγγραφα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξέφρασα τους προβληματισμούς μου για την αποδέσμευση του στρατοπέδου» ανέφερε ο κ. Καλογιάννης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης που είχε ο υπουργός άκουσε τα αιτήματα που του τέθηκαν όπως και τους προβληματισμούς τόσο της Περιφέρειας όσο και των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

AIONIA3Τη σύνδεση της παραποτάμιας περιοχής του Λούρου με την Ιόνια και την κατασκευή κόμβων σε Κρυφοβό, Αγία Κυριακή και Επισκοπικό ζήτησε ο δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης ώστε να επιτευχθεί καλύτερη σύνδεση της περιοχής αλλά και ασφάλεια στην κυκλοφορία.

Παράλληλα ο κ. Ντακαλέτσης τόνισε ότι ο δήμος θα συμβάλλει με όλες τις δυνατότητες που έχει για την γρήγορη κι απρόσκοπτη εξέλιξη του έργου.

Σημαντική για ολόκληρο το νομό χαρακτήρισε την Ιόνια Οδό ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας ενώ ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης επανέφερε τη σύνδεση του Αμματόπου και το δρόμο Φιλιππιάδας με γέφυρα Καλογήρου προκειμένου να υπάρξει καλύτερη εξυπηρέτηση της περιοχής.

AIONIA4

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ