Χρήματα για παιδικούς και ΚΔΑΠ ζητούν οι δήμοι

KDAP

KDAPΠοσό 250 εκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2014-2015 ζητά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας για τη χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών των δήμων προκειμένου αφενός να καλυφθούν οι χιλιάδες επιπλέον αιτήσεις που θα υπάρξουν λόγω της κρίσης που περνά η χώρα και αφετέρου για να δοθεί η δυνατότητα να υποβάλλουν προτάσεις ένταξης στο πρόγραμμα και νέες δομές των δήμων.

Η χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών των δήμων, δηλαδή των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜεΑ, συζητήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, το οποίο τις προσεχείς μέρες θα συναντηθεί και με τα αρμόδια υπουργεία, και το ποσό το οποίο ζητά τελικά προήλθε μετά από σχετική πρόταση – ανάλυση της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης.

 

Για την περίοδο 2013-2014 ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανήλθε σε 182 εκ. ευρώ και καλύφθηκαν 70.678 θέσεις παιδιών και για τη νέα περίοδο τα Δ.Σ. της ΚΕΔΕ υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση το συντομότερο δυνατόν, διότι ο χρόνος για την διεκπεραίωση των απαραίτητων διαδικασιών είναι ασφυκτικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ