Χορηγικός φάκελος για το αρχαίο στάδιο Νικόπολης

ARXAIO STADIO

ARXAIO STADIOΣε μια ακόμη σημαντική παρέμβαση, την ολοκλήρωση του χορηγικού φακέλου για το σπουδαίο μνημείο του Αρχαίου Σταδίου της Νικόπολης, προχώρησαν το Υπουργείο Πολιτισμού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και το Σωματείο Διάζωμα.

Ο χορηγικός φάκελος για το Αρχαίο Στάδιο ολοκληρώνει αντίστοιχη διαδικασία που έγινε για τα θέατρα της Νικόπολης και της Κασσώπης, δίνοντας την δυνατότητα πλήρους αποτύπωσης της υφιστάμενης εικόνας των μνημείων αλλά και των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν.

Το Στάδιο της Νικόπολης το οποίο φιλοξένησε τις αθλητικές δραστηριότητες των Ακτίων από τον Οκταβιανό Αύγουστο έπεσε θύμα συστηματικής λιθολόγησης ανά τους αιώνες αποτελώντας μια διαχρονική πλούσια σε οικοδομικό υλικό πηγή.

Οι απαιτούμενες μελέτες που περιγράφονται από τους ειδικούς και ανέρχονται στις 55 χιλιάδες ευρώ έχουν ως στόχο να αντιμετωπίσουν τα φαινόμενα αποσάθρωσης των κονιαμάτων των τοιχοποιιών, κατάρρευσης τμημάτων τοιχοδομής, διακοπής της συνοχής σε τμήματα των τοιχοποιιών του και έντονης εισροής ομβρίων εντός του μνημείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ