Χειμάρρα.. Γκρεμίζουν τα σπίτια των Ελλήνων!

xeimara spi1

xeimara spi1

Στην περιοχή της Χειμάρρας, όπου πριν έναν χρόνο η κυβέρνηση των Τιράνων κατεδάφισε το εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου, επικεντρώνεται και κλιμακώνεται η ένταση.

Στο στόχαστρο αυτή τη φορά είναι οι περιουσίες των Ελλήνων. Οι τίτλοι ιδιοκτησίας αφαιρούνται, ακολουθούν κατεδαφίσεις και στη συνέχεια η περιοχή περνά σε ξένα συμφέροντα τα οποία επενδύουν στην περιοχή.

Το Αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή του, απαντά στην ελληνική αντίδραση, θυμίζοντας την πιο ψυχροπολεμική εποχή.. Η Ελλάδα, δεν δικαιούται να παρεμβαίνει σε εσωτερικά ζητήματα, αναφέρει και προσθέτει πως η Χειμάρρα ουδέποτε αποτελούσε μειονοτική ζώνη.

xeimara spi2

Σημειώνεται ότι η Χειμάρρα και τα χωριά της, κατοικείται από Έλληνες, όμως η περιοχή δεν είχε αναγνωριστεί ως μειονοτική από τον Ενβέρ Χότζα.

Την ίδια ώρα κάτοικοι της Χειμάρρας με επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και τις ξένες πρεσβείες στα Τίρανα καταγγέλλουν ότι επιδιώκεται η κατεδάφιση των σπιτιών τους και η υφαρπαγή των περιουσιών τους.

«Εκείνα τα σπίτια, και εκείνες τις περιουσίες, όπου εμείς ζούμε και εξασφαλίζουμε το ψωμί μας, τα έχουμε κληρονομήσει από τους προγόνους μας ανά τους αιώνες και θέλουμε να τα κληρονομήσουν οι απόγονοί μας. Με αυτά τα σπίτια και με αυτές τις περιουσίες, εμείς δεν κάνουμε κανένα είδους παζαρέματος. Σας ενημερώνουμε για να μας βοηθήσετε να σταματήσει αυτή η τρέλα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τα τελευταία γεγονότα, όπως και τα έκτροπα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, καταδικάζει με ανακοίνωσή του, το Κόμμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Κατ΄ επανάληψη και συστηματικά, η Δημοτική Αρχή, ο ίδιος ο Γκόρο, που αναδείχθηκε Δήμαρχος με κλεμμένες ψήφους, με την ευλογία του Πρωθυπουργό Ράμα, φέρουν τους κατοίκους της Χειμάρρας ενώπιον τετελεσμένων γεγονότων, της παράνομης αλλοίωσης ιδιοκτησιακών τους δικαιωμάτων, και της καταχρηστικής εκμετάλλευσης των περιουσιών τους.

Αντιμέτωπος με την κοινότητα των Χειμαρριωτών, σε συνάντηση που ο ίδιος είχε καλέσει, στερούμενος επιχειρημάτων, λογικής και νομιμότητας, ο κ. Γκόρο δεν δίστασε να ασκήσει βία μέσω ύποπτων τύπων, που επωφελούνται από την καταχρηστική του πολιτική στο Δήμo.

Η έκκληση μας απευθύνεται και πάλι στον Πρωθυπουργό, να εγκαταλείψει οριστικά τα παράνομα σχέδια και πρακτικές σε βάρος της κοινότητας των Χειμαρριωτών και ταυτόχρονα, κάνουμε έκκληση στις διπλωματικές αντιπροσωπείες των ευρω-ατλαντιστών εταίρων μας να στρέψουν έμπρακτα την προσοχή τους στην επιδεινωμένη κατάσταση, λόγω της κυβερνητικής πολιτικής, στο Δήμο Χειμάρρας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ