Χάρτης Κοινοτήτων για το Οικομουσείο Ιωαννίνων

NHSAKI IOAN

NHSAKI IOAN

Ο Δήμος Ιωαννιτών και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων διοργανώνουν «Εργαστήριο για τον καθορισμό του Χάρτη Κοινοτήτων του Οικομουσείου Ιωαννίνων», μεθαύριο Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015.

Το εργαστήριο θα ξεκινήσει στις 18.30 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου JOY-WELCULT: “Job, Young and knoWlEdge in Landscape-Culture” , που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013».

Ο στόχος του εργαστηρίου είναι να δημιουργηθεί ο Χάρτης Κοινοτήτων ο οποίος θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία του Οικομουσείου Ιωαννίνων και θα αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής με επίκεντρο τοπικά προϊόντα και παραδοσιακές τέχνες της περιοχής των Ιωαννίνων.

Η δημιουργία του Οικομουσείου Ιωαννίνων βασίζεται στην ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινότητας και το εργαστήριο αποτελεί μια ευκαιρία για τη συλλογή συμμετοχών, απόψεων και υλικού που θα εμπλουτίσουν το Οικομουσείο.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι ελεύθερη και αποτελεί ευκαιρία για τοπικούς χειροτέχνες, τοπικούς παραγωγούς, αγροτικούς συνεταιρισμούς και επαγγελματίες πρωτογενούς παραγωγής να προωθήσουν τα προϊόντα τους και να τα αναδείξουν συλλογικά μέσα από τις δράσεις του έργου JOY-WELCULT.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ