Χάος στην Κακαβιά… Ελληνικό μπλόκο στα Αλβανικά λεωφορεία… Συλλήψεις κι εντάσεις

KAKABIA LEOFORIEIA

KAKABIA LEOFORIEIAΕικόνες που παραπέμπουν σε τριτοκοσμικά κράτη εκτυλίσσονται τις τελευταίες ώρες στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς.

Άνθρωποι που υποχρεώνονται να κατέβουν από τα λεωφορεία και να περιμένουν ώρες κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες είτε για να επιστρέψουν εκεί από όπου ξεκίνησαν, είτε για να βρουν τρόπο να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ελλάδα.

 

Αυτόφωρο, κατασχέσεις λεωφορείων, εντάσεις και λιποθυμίες… Εικόνες που δεν θα εκτυλίσσονταν σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Όλα ξεκίνησαν μετά την τελευταία απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών για τους ελέγχους της νομιμότητας της κυκλοφορίας των ημεδαπών και αλλοδαπών λεωφορείων των μεταφορικών επιχειρήσεων που εκτελούν διεθνείς τακτικές λεωφορειακές γραμμές.

Ο έλεγχος που μέχρι πρότινος μπορούσε να γίνει από τα Τελωνεία ή τα Μικρά Κλιμάκια πέρασε και στα χέρια της Αστυνομίας.

Έτσι και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μετά από μηνύσεις που υπέβαλλε το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, η Αστυνομία στην Κακαβιά, ξεκίνησε εξονυχιστικούς ελέγχους στα λεωφορεία που εκτελούν διεθνείς γραμμές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τρεις οδηγοί, έχουν οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με την ίδια ένταση και με αποτέλεσμα την πολύωρη ταλαιπωρία επιβατών, η οποία οδήγησε μέχρι και σε λιποθυμίες.

Οι έλεγχοι πάντως αναμένεται να συνεχιστούν καθώς οι μηνύσεις πέφτουν βροχή και μαζί οι τριτοκοσμικές εικόνες….

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο αυτόφωρο οδηγήθηκε και ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων ύστερα από μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του εκπρόσωποι των εταιριών που εκτελούν τα δρομολόγια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ