Χάνουν το σχολείο λόγω έλλειψης μεταφορικού μέσου

EPTAXORI KASTORIAS

EPTAXORI KASTORIASΣοβαρά προβλήματα ανακύπτουν με τη μεταφορά των μαθητών, στις ορεινές κι απομακρυσμένες περιοχές.

Η μικρή αποζημίωση που δίνεται, καθιστά τα άλλοτε περιζήτητα μαθητικά δρομολόγια, μη ελκυστικά, με αποτέλεσμα ιδιώτες αλλά και ταξιτζήδες να μην εκφράζουν κανένα ενδιαφέρον.

Ιδιαίτερα σοβαρό είναι το πρόβλημα με την μεταφορά μαθητών στο δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο στο Κεφαλοχώρι Κόνιτσας.

 

Στο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Κεφαλοχωρίου, μεταφέρονται τρεις μικροί μαθητές από το Επταχώρι Καστοριάς, καθώς είναι τα πιο κοντινά στην περιοχή τους.

Από την ημέρα όμως που άνοιξε σχολείο και νηπιαγωγείο και μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει μέσο για την μεταφορά των τριών μικρών.

Οι πρώτες μέρες καλύφθηκαν από τους γονείς τους, όμως είναι αδύνατο να συνεχιστεί αυτό…

Οι αρμόδιοι μέχρι τώρα δίνουν υποσχέσεις για την επίλυση του προβλήματος και για την εξεύρεση μεταφορικού μέσου. Μόνο που η λύση παραπέμπεται από μέρα σε μέρα.

Και οι μέρες περνούν…

Στο ίδιο σχολείο μεταφέρονται μαθητές κι από άλλα ορεινά χωριά της Κόνιτσας. Κι εκεί υπάρχει το ίδιο πρόβλημα. Κι εκεί οι ίδιες υποσχέσεις…

Υποσχέσεις σε παιδιά ηλικίας πέντε, έξι μέχρι και δέκα ετών… Που κάνουν χιλιόμετρα για να μάθουν γράμματα. Και φέτος κινδυνεύουν να βλέπουν το σχολείο από μακριά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ