Χάβρα, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

KAZAKOYΗ απειρία, η έλλειψη ψυχραιμίας και η παραταξιακή αφοσίωση που θέλησε να επιδείξει η Πρόεδρος του Σώματος, μετέτρεψε στην κυριολεξία σε χάβρα τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας.

Η συνεδρίαση είχε τον χαρακτήρα του εκτάκτου και μοναδικό θέμα ήταν η τύχη του ΤΕΙ σε εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά, που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου όμως, η οποία ανέλαβε πρόσφατα, έδειξε ότι δεν είχε την υπομονή να ακούσει την σκληρή μεν, εμπεριστατωμένη δε κριτική που άσκησε ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «Ανάπτυξη Τώρα» Γιώργος Νίτσας.

Ο κ. Νίτσας αναφέρθηκε σε όλο το ιστορικό της υπόθεσης και καυτηρίασε την αδράνεια της Δημοτικής Αρχής καθώς από το καλοκαίρι του 2011 είχε συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή με στόχο να παρακολουθεί το θέμα του ΤΕΙ και να προχωρήσει στις ανάλογες παρεμβάσεις, η οποία όμως από τότε δεν συνεδρίασε ούτε μία φορά!!!

 

Έτσι όταν ο κ. Νίτσας απευθυνόμενος στον κ. Μπαίλη ανέφερε ότι «αποτύχατε κ. δήμαρχε» η πρόεδρος εξανέστη και με την παρέμβασή της πυροδότησε την ένταση και τίναξε στον αέρα την ομαλότητα της συνεδρίασης.

Ζήτησε από τον κ. Νίτσα να αποφεύγει τις κρίσεις, άλλωστε όπως είπε τον δήμαρχο τον έχουν κρίνει οι πολίτες, με αποτέλεσμα την έκρηξη του πρώτου ο οποίος της επεσήμανε ότι είναι πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν μπορεί να λειτουργεί ως στέλεχος της παράταξης και όταν οι τόνοι ανέβηκαν ακόμη περισσότερο της απάντησε «δεν είστε συνήγορος του δημάρχου εκτός αν ξεπληρώνετε γραμμάτια».

Η συνεδρίαση ουσιαστικά μετατράπηκε σε φιάσκο όσο για τις αποφάσεις μάλλον δείχνουν ότι οι φορείς ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί την πραγματικότητα. Έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά την ίδρυση ενός νέου τμήματος του ΤΕΙ ενώ θα προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής με την συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη, των βουλευτών κι εκπροσώπων άλλων φορέων, για να διεκδικήσει την αναβάθμιση των σχολών.

Το σημαντικό πάντως είναι ότι ένα τόσο σημαντικό θέμα, για το οποίο οι φορείς της Πρέβεζας έπρεπε να είχαν κινητοποιηθεί προ πολλού, χάθηκε στην ένταση και την αντιπαράθεση, στοιχεία για τα οποία η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου φέρει τεράστιες ευθύνες. Και μπορεί η απειρία να ήταν κακός σύμβουλος, όμως συνάδελφοί της όφειλαν να της εξηγήσουν ποιος είναι ο ρόλος της και που εξαντλείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ