Φ. Φίλιος: Υποχρέωση της Δωδώνης να πληρώσει άμεσα

DODONH MAT 26 7Με ομάδα παραγωγών που δραστηριοποιείται στο λεκανοπέδιο και εκπροσώπους του Συντονιστικού των κτηνοτρόφων συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.

Οι κτηνοτρόφοι ενημέρωσαν αναλυτικά το δήμαρχο για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο εξ αιτίας των καθυστερήσεων στην πληρωμή του εισκομιζόμενου γάλακτος στη Δωδώνη και τόνισαν ότι βρίσκονται στο όριο της πλήρους κατάρρευσης.

Τα προβλήματα όπως οι ίδιοι σημείωσαν καθημερινά αυξάνονται ενώ πολλοί βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία προμήθειας ζωοτροφών.

Οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν τη συμπαράσταση της τοπικής αυτοδιοίκησης κι όλων των φορέων της περιοχής στον αγώνα που κάνουν για την διεκδίκηση των χρημάτων που τους οφείλονται.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του τόνισε ότι η θέση της Δημοτικής Αρχής για την γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη ήταν ξεκάθαρη και σαφής.

«Η Δωδώνη διαχρονικά ήταν αυτή που διαδραμάτιζε ηγετικό ρόλο στο χώρο της. Η ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με τους παραγωγούς της Ηπείρου την οδήγησε στην κορυφή. Η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς διαπιστώνουμε να έχει δραματικές συνέπειες για την περιοχή μας, για τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου.

Ο πρωτογενής τομέας είναι ο πιο ισχυρός κρίκος της τοπικής οικονομίας. Η κατάρρευσή του θα ισούται με κατάρρευση του τόπου.

Η Διοίκηση της Δωδώνης οφείλει να ενσκήψει στα προβλήματα και να καταβάλλει τα χρήματα στους παραγωγούς. Οφείλει εν τέλει να συνειδητοποιήσει τις ευθύνες της και να ακούσει τη φωνή απόγνωσης από κάθε γωνιά της Ηπείρου.

Η αλαζονεία που δείχνει μέχρι σήμερα και οι προτροπές που μας απευθύνει να περιοριστούμε στα του οίκου μας δεν την απαλλάσσουν από την μία και βασική υποχρέωση που έχει: Να πληρώσει αυτά που χρωστάει. Οφείλει να το κάνει άμεσα κι εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να το απαιτούμε. Θα είμαστε δίπλα στους κτηνοτρόφους στηρίζοντας τον αγώνα τους, ο οποίος είναι αγώνας για την επιβίωση της Ηπείρου», τόνισε ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ