Φ. Φίλιος: Κάποιοι μας δούλευαν κανονικά…

FFILIOS 14

FFILIOS 14Οργισμένη αντίδραση του πρώην δημάρχου Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιου με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε στα Γιάννινα ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης για το Ρυθμιστικό.

Στο Ρυθμιστικό των Ιωαννίνων, για το οποίο είχαν εκπονηθεί όλες οι μελέτες, οι οποίες πληρώθηκαν από το ελληνικό δημόσιο μπαίνει οριστικά ταφόπλακα.

Κι αυτό γιατί μετά από χρόνια συζητήσεων και διαβουλεύσεων το Υπουργείο, το οποίο είχε την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη, ανακάλυψε ότι απαιτείται Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, την οποία βέβαια δεν φρόντισε κανείς να εκπονήσει.

 

Έτσι το Σχέδιο ματαιώνεται οριστικά και μένει η υπόσχεση του κ. Μανιάτη ότι θα ενσωματωθεί στο Περιφερειακό Χωροταξικό.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του πρώην δημάρχου Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιου, ο οποίος σε δήλωσή του τονίζει:

Είναι εξοργιστικό. Μετά από έξι χρόνια άπειρων συζητήσεων, διαβουλεύσεων, συσκέψεων, αποφάσεων, να ανακαλύπτουμε ξαφνικά ότι άλλαξε ο νόμος –ποιος τον άλλαξε άραγε- και δεν μπορεί να εφαρμοστεί το Ρυθμιστικό.

Αυτό σημαίνει για πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου οικιστική ασφυξία. Παράδειγμα το Πέραμα.

Αυτό σημαίνει επενδυτική ασφυξία, γιατί κανένας με ασαφές καθεστώς δεν θα επενδύσει.

Αυτό σημαίνει απραξία, γύρω από την ανάπτυξη του αεροδρομίου, σημαίνει ότι κάποιοι μας δούλευαν κανονικά επί πέντε χρόνια.

Όσο για το ΠΔ Λίμνης, είναι έτοιμο εδώ και σχεδόν δύο χρόνια και βέβαια πάντα υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να δικαιολογηθεί η απραξία.

Διερωτώμεθα λοιπόν πως συμβαίνει όλα να γίνονται εκ των υστέρων, να κοστίζουν διπλάσιο από το κανονικό και κατά τα’ άλλα λέμε ότι βγαίνουμε από την κρίση.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως με μία μονοκοντυλιά διαγράφουμε τον κόπο εκατοντάδων ανθρώπων και την προσμονή χιλιάδων κατοίκων….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ