Φ. Φίλιος: «Δεν επιτρέπω τυμβωρυχίες…»

FFILIOS NEA

FFILIOS NEAΤην έντονη ενόχληση του από τη στάση του Δημοτικού Συμβουλίου και κυρίως της πλειοψηφίας, στο θέμα που έχει ανακύψει με το έργο αποχέτευσης της Πεδινής εξέφρασε ο πρώην Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε με αφορμή την ολοκλήρωση της θητείας του στη ΔΕΥΑΙ.

Παράλληλα εξαπέλυσε σκληρή κριτική εναντίον της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης η οποία σε μία προσπάθεια άκρατου λαικισμού βάλλει εναντίον του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ.

 

Το έργο αποχέτευσης της Πεδινής, δημοπρατήθηκε με βάση της μελέτη που είχε εκπονηθεί από τον πρώην δήμο Μπιζανίου. Η δημοπρασία με έκπτωση μόλις 12% εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου παρότι είχαν μειοψηφήσει τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι προερχόμενοι από τη Δημοτική Αρχή.

Κατά την εκτέλεση του έργου διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν προβλήματα και ελλείψεις. Τότε η ΔΕΥΑΙ συζήτησε την προοπτική της συμπληρωματικής σύμβασης προκειμένου να καταστεί το έργο λειτουργικό και να ολοκληρωθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Δεν υπογράψαμε ποτέ καμία σύμβαση. Αντιθέτως εστάλη σε όλες τις αρχές προκειμένου να αποφανθούν για τη νομιμότητά της. Όλα τα άλλα είναι φρικτοί λαικισμοί… Διαπιστώνω μία τυμβωρυχία σε βάρος του απερχόμενου συμβουλίου και εμού προσωπικά… Αλλά δεν έχω πεθάνει, είμαι εδώ και θα απαντάω» υπογράμμισε ο κ. Φίλιος στις δηλώσεις του.

Υπογράμμισε ότι δεν καλύφθηκε από τη στάση και τη θέση της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο και συμπλήρωσε πως όλο το συμβούλιο της επιχείρησης δούλεψε πολύ σκληρά για τη ΔΕΥΑΙ αλλά και για την πόλη.

Έκλεισε δε με τη φράση «εκεί που κρέμαγαν οι καπεταναίοι τα άρματα κρεμάνε τα λιμά τα άργανα…» χωρίς να θελήσει να προχωρήσει σε άλλες λεπτομέρειες.

Σχετικά με το έργο της αποχέτευσης στην Πεδινή, ξεκαθάρισε ότι με δεδομένη τη χαμηλή έκπτωση που είχε δώσει ο ανάδοχος, του ζητήθηκε να αποσβέσει ένα μέρος των οφειλών που είχε η επιχείρηση προς τον ίδιο από την εποχή του Νίκου Γκόντα. Το ποσό αυτό έφτασε περίπου τις 300 χιλιάδες.

Ο κ. Φίλιος εξέφρασε τη διαφωνία του και για τον τρόπο μετατροπής συμβάσεων ΑΜΕΑ σε αορίστου χρόνου, σημειώνοντας ότι πρότασή του ήταν να προηγηθεί αξιολόγηση από τις υπηρεσίες στις οποίες εργάζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ