«Φύλλο πορείας» στο προσωπικό του ΕΚΑΒ…. Μετακινούνται σε νοσοκομεία δεκάδες οδηγοί

EKAB 14

EKAB 14Προσωρινό «φύλλο πορείας» για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ έχουν λάβει δεκάδες οδηγοί δήμων και περιφερειών καθώς και του ΕΚΑΒ προκειμένου να καλυφθούν τα κενά της διαθεσιμότητας του κλάδου οδηγών ΕΣΥ.

Περίπου 640 οδηγοί δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για έναν μήνα. Στη συνέχεια θα μεταφερθούν στο ΕΚΑΒ το οποίο θα έχει εφεξής και την ευθύνη για τον κεντρικό σχεδιασμό της σχετικής υπηρεσίας.

 

Σύμφωνα με το πλάνο που έχει περιγράψει ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, το ΕΚΑΒ θα διαθέτει στα νοσοκομεία ανά εξάμηνο οδηγούς από το σύνολο των υπηρετούντων ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, όμως, το ΕΚΑΒ θα επιχειρεί να… εξοικονομεί οδηγούς από αυτούς που το ίδιο διαθέτει ώστε να μην απορρυθμιστούν οι μεταφορές των νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα το ΕΚΑΒ έχει αναλάβει να καλύψει τις ανάγκες σε ό,τι αφορά στη διακομιδή ασθενών, μονάδων αίματος και βιολογικού υλικού.

Για τις υπόλοιπες υπηρεσίες που προσέφεραν οι οδηγοί των νοσοκομείων, όπως μεταφορές τροφίμων, ιματισμού κ.α., οι Υγειονομικές Περιφέρειες είτε αναθέτουν προσωρινά αυτά τα καθήκοντα σε υπαλλήλους άλλων ειδικοτήτων των ίδιων των νοσοκομείων, είτε ζητούν από τις Περιφέρειες και τους Δήμους να προχωρήσουν σε προσωρινή μετακίνηση οδηγών προς τα νοσοκομεία της περιοχής τους.

Το σωματείο εργαζομένων στο ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας που έχει έδρα τα Γιάννινα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί και απευθυνόμενο στους πολίτες της περιοχής τονίζει ότι «θα είναι δύσκολη η εξυπηρέτηση τόσο στην χρόνια όσο και στην επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα , που με τόσο κόπο, χρόνια τώρα, προσφέρεται σε υψηλό επίπεδο».

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι θα κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την εξυπηρέτηση των πολιτών όμως αυτή πλέον δεν εξαρτάται μόνο από τους ίδιους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ