Φόροι “τινάζουν στον αέρα” τα οικονομικά των δήμων

DHMARXEIO IO19

DHMARXEIO IO19

Στον αέρα κινδυνεύουν να τιναχθούν οι προϋπολογισμοί των Δήμων, καθώς προκύπτουν επιπλέον επιβαρύνσεις, οι οποίες δεν έχουν προβλεφθεί στις πιστώσεις.

Συγκεκριμένα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να καταβάλει φόρο εισοδήματος από κεφάλαιο και υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου, γεγονός το οποίο προκαλεί τεράστια μείωση στα οικονομικά της.

Με επιστολή του, προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, η οποία κοινοποιείται και στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκο Βούτση, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ζητεί να οριστεί άμεσα συνάντηση των δύο πλευρών, προκειμένου να συζητηθούν και να λυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Υπενθυμίζεται ότι, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ με ομόφωνη απόφαση που έχει λάβει, ζητεί νομοθετική ρύθμιση για την πλήρη απαλλαγή των ΟΤΑ Α’ βαθμού και των Ν.Π.Δ.Δ. αυτών από τον Φόρο Εισοδήματος και τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. με αναδρομική ισχύ για το 2014.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ, «τη δύσκολη αυτή στιγμή, που οι Δήμοι πρέπει να συντάξουν και να υποβάλουν τους Προϋπολογισμούς τους, είναι μεγάλη επιβάρυνση ο συνυπολογισμός των οικονομικών απαιτήσεων των σχετικών νόμων».

Σημειώνεται ότι, σχετικό αίτημα έχει αποσταλεί από την ΚΕΔΕ προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, από τις 26/6/2015.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ