«Φως» για ρευστό από το Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον

KATOIKIAΠρόσθετη πίστωση ύψους 89 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας ενέκρινε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κώστας Σκρέκας.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», η πρόσθετη αυτή πίστωση αναμένεται να καλύψει τις μέχρι σήμερα υποχρεώσεις προς τους υπόλοιπους δικαιούχους του προγράμματος που έχουν υλοποιήσει τις σχετικές παρεμβάσεις. Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν άμεσα περίπου 13.500 νοικοκυριά.

Σε ό,τι αφορά στα έργα του προγράμματος «Εξοικονομώ» των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δίδεται λύση σε σημαντικό αριθμό έργων δήμων, τα οποία βρίσκονται σε φάση υλοποίησης. Τα έργα αυτά αφορούν σε δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων, κοινοχρήστων χώρων με σημαντικά οφέλη για το τοπικό επίπεδο.

Επιπλέον, το υπουργείο προχωρά σε συμφωνία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τον αρμόδιο φορέα για την υλοποίηση της δράσης, ώστε να μπορέσουν άμεσα να συμβασιοποιηθούν και τα υπόλοιπα έργα που βρίσκονται σε στάδιο συμβασιοποίησης, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 52 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της συνάντησης που είχε ο υπουργός με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργο Πατούλη και μέλη του προεδρείου και αναφορικά με τα θέματα που συζητήθηκαν, γνωστοποίησε με ανακοίνωση ότι εγκρίθηκαν πρόσθετες πιστώσεις, προκειμένου να καλυφθούν οι υποχρεώσεις για δράσεις του Προγράμματος «Εξοικονομώ των ΟΤΑ», το οποίο υλοποιείται μέσω του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ώστε τα έργα να μπορέσουν να υλοποιηθούν εμπρόθεσμα και ομαλά.

Σε ό,τι αφορά στα έργα της τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού, τα οποία υλοποιούνται μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, αποφασίστηκε η αξιολόγηση της ωριμότητας των έργων προκειμένου με γρήγορες διαδικασίες να μπορέσουν τα ώριμα έργα να συμβασιοποιηθούν και να υλοποιηθούν άμεσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ