«Φρένο» Ρακιντζή στον αριθμό των επίορκων

RAKINTZHS“Φουσκωμένος” είναι ο αριθμός των 7 και πλέον χιλιάδων επίορκων υπαλλήλων του Δημοσίου, επισήμανε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης στην ακρόασή του σήμερα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο Λέαντρος Ρακιντζής απέδωσε αυτά τα αριθμητικά στοιχεία σε λανθασμένη πληροφόρηση υπουργών και των κυβερνητικών στελεχών που έκαναν τις δημόσιες ανακοινώσεις.

 

Ο κ. Ρακιντζής έδωσε πάντως κάποια πρόσθετα στοιχεία από την έρευνα την οποία πραγματοποίησε και σύμφωνα με την οποία βρέθηκαν στην Αθήνα 50 δημοτικοί αστυνομικοί με πλαστά δικαιολογητικά και στα Δωδεκάνησα 12-15 δημοτικοί αστυνομικοί.

Ανέφερε ότι 200 επίορκοι υπάλληλοι έχουν απολυθεί μέχρι σήμερα ενώ εκκρεμούν άλλες 500 υποθέσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Υπογράμμισε με έμφαση και δυο περιστατικά από την έκθεση την οποία δημοσιοποίησε πριν από λίγο καιρό η υπηρεσία του. Σύμφωνα με αυτά, υπάρχει εκπαιδευτικός που ασελγούσε σε 12χρονους μαθητές και το πειθαρχικό συμβούλιο δεν του επέβαλλε κάποια ιδιαίτερη ποινή, λόγος για τον οποίο ο κ. Ρακιντζής άσκησε έφεση.

Υπάρχει επίσης περίπτωση δημοσιογράφου ο οποίος εργαζόταν ως ανταποκριτής της ΕΡΤ σε ξένη χώρα αλλά λάμβανε μισθό και από τον ΕΟΤ, κάτι που απαγορεύεται με βάση τη νομοθεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ