Φράκαραν αγωγοί και φρεάτια από λάδια και λίπη…

AGOGOS1ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απίστευτες ήταν οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν από το πρωί στην παραλίμνιο των Ιωαννίνων, όταν η οδός Ευαγγελίδη, πλημμύρισε από λίπη και λύματα, τα οποία εξ αιτίας της κίνησης των οχημάτων μεταφέρθηκαν μέχρι και στην οδό Παπανδρέου.

Δεν επρόκειτο για βλάβη στο δίκτυο, όπως πιθανόν πίστεψαν οι περισσότεροι. Απλά φρεάτια και αγωγοί είχαν φρακάρει από λίπη και καμένα λάδια, τα οποία χρησιμοποιούν ταβέρνες και καταστήματα εστίασης και καταλήγουν στο δίκτυο.

AGOGOS2

Παρότι οι επιχειρήσεις αυτές είναι υποχρεωμένες να διαθέτουν λιποσυλλέκτη, προκειμένου να αποφεύγονται τέτοιου είδους προβλήματα, φαίνεται ότι συστηματικά το αμελούν, με αποτέλεσμα να προκαλούνται τέτοιες καταστάσεις.

Στο σημείο όπου σήμερα πλημμύρισε έσπευσε συνεργείο της ΔΕΥΑΙ, τροχαία και πυροσβεστική.

AGOGOS3Τα λύματα απομακρύνθηκαν από το οδόστρωμα, όμως αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να απομακρυνθούν τα υπολείμματα από τα λάδια και τα λίπη, τα οποία δημιούργησαν μία εξαιρετικά ολισθηρή επιφάνεια.

Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΙ εξακολουθούν να αναζητούν τρόπους για τον καθαρισμό καθώς ο δρόμος είναι επικίνδυνος και μπορεί πολύ εύκολα να προκληθεί ατύχημα.

{jathumbnail off}

AGOGOS4

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ