Φορολογικοί μπελάδες για αυτοδιοικητικούς…. Ασκούσαν…ελεύθερο επάγγελμα και δεν το γνώριζαν!

fdilwseisΑντιμέτωποι με σοβαρούς φορολογικούς μπελάδες βρίσκονται δεκάδες αυτοδιοικητικοί καθώς καλούνται να πληρώσουν αναδρομικούς φόρους για το 2012 και το 2013, λόγω περίεργων ερμηνειών νόμου που ψηφίστηκε το 2012 και καταργήθηκε το 2014!!!

Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, πρώην δήμαρχοι κι άλλοι, σηκώνουν τα χέρια ψηλά, καθώς ενημερώνονται πως όντας στις θέσεις αυτές, ασκούσαν ελεύθερο επάγγελμα!!!

Τα χρήματα δηλαδή που έλαβαν από την αντιμισθία, θεωρούνται εισοδήματα από ελεύθερο επάγγελμα, που πρακτικά σημαίνει ότι αλλάζει κλίμακα και πρέπει να καταβληθούν, αναδρομικά, φόροι.

Ως ελεύθεροι επαγγελματίες οι αιρετοί, θα έπρεπε να κρατάνε βιβλία, όμως κάτι τέτοιο δεν τους αναγνωρίζεται όπως επίσης δεν τους αναγνωρίζονται και έξοδα!!!

Στην Ήπειρο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, έχουν ήδη κληθεί άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες μεταβολές στις φορολογικές τους δηλώσεις. Τα επιπλέον χρήματα που καλούνται να καταβάλλουν είναι αρκετά, πέραν αυτού όμως, όπως σημειώνουν, πρόκειται για μία παράνοια…

Η αντιμισθία προβλέπεται από τον Καλλικράτη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί έσοδο από ελεύθερο επάγγελμα, από τη στιγμή μάλιστα που ισχύει και το ασυμβίβαστο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για το θέμα που έχει ανακύψει, ενημερώθηκε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία είχε πλήρη άγνοια, ενώ αναμένεται παρέμβαση από την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ