Φοιτητές και μαθητές τραγουδούν ενάντια στη βία

xatzi teodor

xatzi teodorΗ Επιτροπή Λόγου και Τέχνης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, το Εργαστήριο Μουσικής και το Εργαστήριο Γλώσσας Γλωσσικής Διδασκαλίας και Πολιτισμού μαζί με τα 1ο και 2ο Πρότυπα Πειραματικά, το 8ο και το 12ο Δημοτικά Σχολεία Ιωαννίνων δίνουν τα χέρια και συμβολικά μας δείχνουν τον δρόμο της μουσικής φιλίας ενάντια στην απομόνωση και στη βία, όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους.

«Σε μια κοινωνία που δεν θέλουμε να θρηνήσουμε άλλα θύματα αλληλοσπαραγμού, όπως η περίπτωση του φοιτητή Βαγγέλη στα Ιωάννινα αλλά και τόσων άλλων στον κόσμο προτάσσουμε τη μουσική που εξημερώνει τα ήθη, ενώνει τις καρδιές και μας δυναμώνει σε υψηλά ιδανικά», προσθέτουν.

Η μουσική βράδια- αφιέρωμα στους δημιουργούς Μάνο Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη έχει τίτλο: Με μουσικές εξαίσιες… με φωνές, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Απριλίου στις 7.00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας», της Πανεπιστημιούπολη και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Οι φοιτητές του πανεπιστημίου και ειδικότερα του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ενώνουν τις φωνές τους με εκείνες των μικρών παιδιών από σχολεία της πόλης με την εμψύχωση των δασκάλων τους και διακεκριμένων μουσικών που συμμετέχουν με τις μελωδίες τους σε τραγούδια που αγαπήσαμε από το Θεοδωράκη και τον Χατζιδάκι.

Η εκδήλωση αποτελεί πρωτοβουλία και σε μεγάλο βαθμό εκτέλεση της μουσικού Ειρήνης Νικολάου, μέλους της Επιτροπής Λόγου και Τέχνης του ΠΤΔΕ ενώ το συντονισμό της Επιτροπής και την εποπτεία των αφηγηματικών μερών της βραδιάς έχει η αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΠΤΔΕ Σμαράγδα Παπαδοπούλου σε συνεργασία με τους μεταπτυχιακούς φοιτητές της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ