Φεστιβάλ παιχνιδιών στρατηγικής και φαντασίας

PAIXNIDI STRATHGYΓια πρώτη φορά, διοργανώνεται στην Άρτα ένα ξεχωριστό «ταξίδι» στο χώρο του παιχνιδιού για μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς, μικρούς και μεγάλους, στις αίθουσες του Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μακρυγιάννης». Η είσοδος για τις τριήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ (26-27-28/4/2013) είναι ελεύθερη.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία -μεταξύ άλλων- να ενημερωθούν για την εκπαιδευτική, ψυχαγωγική και κοινωνική διάσταση του παιχνιδιού, να συμμετάσχουν σε τουρνουά, κληρώσεις, γρίφους και φυσικά να παίξουν. Επιτραπέζια παιχνίδια, παιχνίδια με κάρτες, παιχνίδια στρατηγικής με μινιατούρες και παιχνίδια ρόλων θα δώσουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να ζήσουν την εκστρατεία του τελευταίου βασιλιά της Ηπείρου, Πύρρου, στη Νότιο Ιταλία, να περιηγηθούν σε μεσαιωνικά κάστρα, αυτοκρατορικές αυλές της Άπω Ανατολής και ανεξερεύνητες ζούγκλες, να ταξιδέψουν με όχημα το παιχνίδι και καύσιμο τη φαντασία τους σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, σε ιστορικές περιόδους και φανταστικούς κόσμους.

 

Στόχοι του Φεστιβάλ:

– Η ανάδειξη του παιχνιδιού ως εκπαιδευτικού εργαλείου, βιωματικού και παράλληλα ψυχαγωγικού.

– Η συγκέντρωση ατόμων που ασχολούνται με επιτραπέζια παιχνίδια, παιχνίδια στρατηγικής, μοντελισμό, την ιστορία και το φανταστικό.

– Η ενημέρωση και επαφή των ατόμων που δεν γνωρίζουν ή σχετίζονται με το χώρο και η δυνατότητα αυτών να συμμετάσχουν.

– Η στήριξη και ανάπτυξη της κοινωνικότητας, της ομαδικότητας, της δημιουργικότητας και της φαντασίας τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ