Φακές και γίγαντες σερβίρει το Ζαγόρι

zagori prointa

zagori prointaΣτροφή στα τοπικά προϊόντα. Και μάλιστα με στόχο να βρεθούν σε πρώτο πλάνο. Αυτός είναι ο στόχος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Ζαγόρι» όπως αποτυπώθηκε στην τελευταία συνέλευση που πραγματοποιήθηκε.

Η αρχή γίνεται με δύο προϊόντα, που για πολλά χρόνια αποτέλεσαν το σήμα κατατεθέν της περιοχής. Τους γίγαντες και τις φακές! Προτεραιότητα λοιπόν είναι η οργάνωση της παραγωγής αλλά και η τυποποίησή τους ενώ αποφασίστηκε και το άνοιγμα καταστήματος στο Μονοδένδρι.

Τις αποφάσεις αυτές χαιρέτισε με γραπτή του δήλωση ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, που είναι ιδρυτικό μέλος, ενώ είχε διατελέσει και πρόεδρος της συνεταιριστικής επιχείρησης.

Όπως αναφέρει «το φιλόδοξο επιχειρησιακό πρόγραμμα της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. “ΖΑΓΟΡΙ” στοχεύει στην παραγωγική ανασυγκρότηση του Ζαγορίου και την ανάπτυξη της περιοχής με τον συνδυασμό τουριστικού προϊόντος, παραγωγής τοπικών προϊόντων και γαστρονομίας του Ζαγορίου.»

Τέλος σημειώνει ότι ήδη έχει εξασφαλιστεί αγορά του εξωτερικού για την υπάρχουσα παραγωγή και μέσω του παντοπωλείου θα δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους παραγωγούς της περιοχής να διαθέτουν τα προϊόντα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ