Υπόσχονται θαυματουργά εμβόλια για τον καταρροϊκό πυρετό..

BOSKH PROBATA

BOSKH PROBATAΤην αγωνία των κτηνοτρόφων για την τύχη του ζωικού τους κεφαλαίου σκέφθηκαν να εκμεταλλευτούν επιτήδειοι οι οποίοι υπόσχονται μέχρι και εμβόλια εισαγωγής για τη σωτηρία των κοπαδιών!

Φυσικά τέτοιο εμβόλιο δεν υπάρχει και αν κάποιοι τροφοδοτούν τους κτηνοτρόφους με διάφορα σκευάσματα, οι δεύτεροι θα πρέπει να έχουν υπόψιν τους ότι αυτά μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά επικίνδυνα για τα κοπάδια τους.

Οι κινήσεις επιτήδειων με τα εμβόλια που κάνουν θαύματα, εντοπίστηκαν μετά και από μαρτυρίες κτηνοτρόφων, από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.

 

Μάλιστα η Κτηνιατρική Υπηρεσία σπεύδει να προλάβει και να μπλοκάρει κάθε τέτοια ενέργεια προειδοποιώντας τους παραγωγούς ότι δεν υπάρχει εγκεκριμένο εμβόλιο ενώ πιθανός εμβολιασμός θα αποφασιστεί από τις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου.

«Δεν υπάρχει ειδική θεραπευτική αγωγή παρά μόνο συμπτωματική. Οι κτηνοτρόφοι θα κάνουν χρήση φαρμάκων μόνο κατόπιν κτηνιατρικής συνταγής όπως επιβάλλεται από την κείμενη Νομοθεσία.

Επειδή πληροφορηθήκαμε ότι παρανόμως κάποιοι υπόσχονται και εισαγωγή εμβολίου, επισημαίνουμε ότι κάτι τέτοιο πέραν του παρανόμου, θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα τόσο στην εκτροφή τους αλλά ακόμη περισσότερο σε όλη την χώρα.

Οποιοσδήποτε εμβολιασμός θα αποφασιστεί από την κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ και θα γίνει συντονισμένα εάν απαιτηθεί βάσει κεντρικού σχεδιασμού.

Καλούμε κάθε κτηνοτρόφο που θα υποπέσει στην αντίληψή του προσπάθεια προμήθειας εμβολίου, άμεσα να ενημερώσει την πλησιέστερη Κτηνιατρική Αρχή ή την Αστυνομία, για λόγους Δημόσιας Υγείας και Εθνικού συμφέροντος», τονίζεται στην ανακοίνωση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Πρέβεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ