Υπουργικές διαβεβαιώσεις για το ΚΕΝ Άρτας

STRATOS ORKOS15

Την διαβεβαίωση ότι δεν θα κλείσει το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Άρτας δίνουν με κοινή τους δήλωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και Βασίλης Τσίρκας.

Όπως αναφέρουν, μετά από επικοινωνία που είχαν με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Ν. Τόσκα, τέτοιο θέμα δεν υπάρχει στις σκέψεις και τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

Στην δήλωσή τους οι δύο βουλευτές αναφέρουν:

Πράγματι, βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη για τον εξορθολογισμό της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων και της λειτουργίας των στρατοπέδων σε ολόκληρη την επικράτεια. Οι πρακτικές που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και ο τρόπος που χειρίστηκαν ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, δεν τιμά μια ορθολογική διαχείριση του Δημοσίου και ανάμεσα σε αυτό, βέβαια και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν και το ΚΕΝ Άρτας, με το στρατόπεδο να κλείνει το 2012 και να ξανανοίγει το 2014, αλλά με μόλις ένα μικρό μέρος στελεχών και νεοσυλλέκτων, παρά το γεγονός ότι διαθέτει εγκαταστάσεις και υποδομές, που καθιστούν εφικτή την αναβάθμιση, παρά το κλείσιμό του.

Το Υ.ΕΘ.Α. σήμερα, προχωρά σε μια εφ’ όλης της ύλης μελέτη, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παράγοντες. Από αυτούς, όπως μας δήλωσε ο υφυπουργός, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο κρίσιμος παράγοντας της φτωχοποιημένης Ηπείρου, όπως επίσης και το γεγονός ότι το ΚΕΝ Άρτας είναι το μοναδικό σε λειτουργία Κέντρο Νεοσυλλέκτων σε όλη την Β.Δ. Ελλάδα.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ