Υπουργείο Υγείας: Προτιμά την κατάρρευση από την αξιοποίηση των κτιρίων…

PAIDOPOLH AGIAELENHΆσυλο Ανιάτων… Περιφερειακό Εργαστήρι Δημόσιας Υγείας… Παιδόπολη Αγίας Ελένης… Παλιό Χατζηκώστα. Είναι μόνο μερικά από τα περιουσιακά στοιχεία του Υπουργείου Υγείας στο Νομό Ιωαννίνων. Κοινό χαρακτηριστικό; Η εγκατάλειψη και η απαξίωση. Το Υπουργείο Υγείας ή δεν γνωρίζει την ύπαρξή τους ή δεν ενδιαφέρεται για την τύχη τους ή σιωπώντας τα σπρώχνει προς το ΤΑΙΔΕΠ ώστε να πουληθούν και να καταλήξουν σε κάποιον ιδιωτικό όμιλο.

 

Κτίρια ερμητικά κλειστά, τα οποία καταρρέουν. Το Υπουργείο προτιμά να καταρρέουν παρά να παραχωρήσει τη χρήση τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία και αιτήματα έχει αλλά κι έτοιμα σχέδια.

Για τα περισσότερα δεν υπάρχει καμία απάντηση. Για την Αγία Ελένη η πολιτική ηγεσία  του Υπουργείου αξίωσε μετά από τρεις μήνες να απαντήσει σε ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων Χρήστου Μαντά κλείνοντας ουσιαστικά κάθε πιθανότητα για παραχώρηση των εγκαταστάσεων.

 

Μάλιστα περιγράφει ένα περίπλοκο μοντέλο μέσω του οποίου θα καταγραφεί η περιουσία –δεν γνωρίζουν ακόμη τι τους ανήκει- και στη συνέχεια θα ληφθούν αποφάσεις.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που τα κτίρια αυτά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τη φιλοξενία δεκάδων δομών ή και υπηρεσιών για τις οποίες σήμερα το κράτος και η αυτοδιοίκηση ξοδεύουν ουκ ολίγα για μίσθωση κτιρίων.

Όμως γίνεται ολοφάνερο πια, πως το Υπουργείο Υγείας προτιμά τα κτίρια αυτά να καταρρέουν παρά να αξιοποιηθούν! Πολιτικές που δεν συνάδουν με το γενικότερο κλίμα των περικοπών και της περιστολής δαπανών..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ