Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μόνο για την Πελοπόννησο….

THESMOFORIAΤον αρχαιοελληνικό γεωργικό θεσμό «Θεσμοφόρια» αναβιώνει φέτος το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με στόχο την ανάδειξη του ρόλου της αγροτικής παραγωγής διαχρονικά στην ελληνική κοινωνία και τη σύνδεση των ποιοτικών προϊόντων με την πολιτισμική κληρονομιά και τον τουρισμό. Μάλιστα το Υπουργείο ανακοίνωσε, με πανηγυρικό τρόπο, σειρά σχετικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα.

«Στην άμεση υλοποίηση του στόχου των ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΩΝ προχωρά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θέτοντας υπό το νέο Θεσμό, διάσπαρτες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα. Με τον τρόπο αυτό οι εκδηλώσεις προβάλλονται ολοκληρωμένες, ενσωματώνονται στο τουριστικό προϊόν της χώρας, ενώ επιτυγχάνεται ο συνδυασμός τους με άλλες πολιτιστικές  και γαστρονομικές εκδηλώσεις και ταυτόχρονα αναδεικνύεται η διαχρονική αξία της γεωργίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Υπουργείου.

 

Και το πρόγραμμα είναι όντως πλούσιο, ξεδιπλώνεται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Σε όλη πλην Ηπείρου…

Την κατεξοχήν δηλαδή αγροτική περιφέρεια της χώρας…

Είναι άγνωστο με ποια κριτήρια αποκλείστηκε η περιοχή από τον προγραμματισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως επίσης είναι απορίας άξιον γιατί το γεγονός αυτό πέρασε απαρατήρητο από όλους τους φορείς της περιοχής.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στην Πελοπόννησο.

Φεστιβάλ Μεσογειακής διατροφής στην Κορώνη, Αγροτουρισμός 2013 στην αρχαία Επίδαυρο, τουρισμός, αγρός, πολιτισμός στα Σέλιανα Αχαίας….

Ένας μήνας δηλαδή πλούσιος και με ποικιλία δραστηριοτήτων.

Εκδηλώσεις επίσης θα πραγματοποιηθούν στην Κρήτη, τη Χίο και αλλού.

Στην Ήπειρο ούτε μία…

Κι αν κάποιοι θεωρούν ότι πρόκειται για «πανηγυράκια» και η περιοχή δεν χάνει τίποτα σπουδαίο ας παρακολουθήσουν αυτό που συμβαίνει στην Επίδαυρο με την υποστήριξη βέβαια του Ομίλου Λαμπράκη.

Κι ας αναρωτηθούν τι θα σήμαινε μία αντίστοιχη διοργάνωση στην Ήπειρο με επίκεντρο τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, για παράδειγμα…

Τα Θεσμοφόρια λοιπόν, ο φιλόδοξος θεσμός του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ξεκινούν. Για την υπόλοιπη Ελλάδα. Πλην Ηπείρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ