Υπερσύγχρονο κτίριο, υπερσύγχρονος εξοπλισμός, αλλά άγνωστο πως θα λειτουργήσει…

DOYROYTH N1

DOYROYTH N1Στο πεδίο των πιο σύγχρονων μονάδων υγείας της Ελλάδας και της Ευρώπης, περνά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με το κρίσιμο ερώτημα όμως της στελέχωσης της νέας πτέρυγας να παραμένει αναπάντητο.

Το νέο πενταόροφο κτίριο έχει ολοκληρωθεί και μέχρι το τέλος του έτους θα παραδοθεί για χρήση.

Δαπανήθηκαν περίπου επτά εκατομμύρια ευρώ για να γίνει ένα πραγματικό κόσμημα για την περιοχή.

Τώρα, μέσω ενός μεγάλου διαγωνισμού με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 6,5 εκατομμύρια, θα γίνει και η προμήθεια του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού…

DOYROYTH N2Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου με έγγραφό του προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο διατυπώνει τη σύμφωνη γνώμη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου για την προκήρυξη του έργου “Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού της προσθήκης Πενταόροφου Κτηρίου Νοσηλευτικών Μονάδων στο ΠΓΝΙ”.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 6.409.622 ευρώ.

Και πάλι όμως το κρίσιμο ερώτημα της στελέχωσης μένει αναπάντητο..

Αυτό άλλωστε είναι το μεγάλο στοίχημα για όλες τις νέες δομές που δημιουργούνται στο χώρο της υγείας. Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα στην περιοχή είναι το Πολυδύναμο στο Χατζηκώστα, το οποίο ολοκληρώθηκε μεν αλλά αναζητείται τρόπος για την λειτουργία του.

Το νέο πενταόροφο κτίριο Νοσηλευτικών Μονάδων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, προβλέπεται να περιλαμβάνει διάφορα Λειτουργικά Τμήματα που συμπληρώνουν την κτιριακή του υποδομή, ώστε να καλύψει τις σημερινές απαιτήσεις εξυπηρέτησης της Υγειονομικής του Περιφέρειας.

DOYROYTH N3Θα είναι άμεσα συνδεδεμένο με το κτίριο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης και την υπάρχουσα πολυώροφη νοσηλευτική μονάδα που θα την συμπληρώνει και θα ολοκληρώνει τις ήδη αναπτυγμένες λειτουργίες της, όπως επίσης θα εγκαθιστά νέες ιατρικές πρακτικές και λειτουργίες.

Το νέο κτίριο είναι αυτόνομο όσον αφορά τις ενεργειακές του ανάγκες.

Στόχος ήταν με την ολοκλήρωση του έργου αυτού το Νοσοκομείο να αποκτήσει τμήματα και μονάδες που λείπουν σήμερα.

Και για να συμβεί κάτι τέτοιο δεν αρκούν ούτε τα κτίρια, ούτε ο εξοπλισμός…
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ