ΥΠΑΝ: Παρουσίασε τον Διαμεσολαβητή του Επενδυτή

YPAN 11Την υπηρεσία «Διαμεσολαβητής του Επενδυτή», που λειτουργεί μέσω του Invest in Greece και στοχεύει στην απεμπλοκή επενδύσεων (άνω των 2 εκατ. ευρώ) που αντιμετωπίζουν γραφειοκρατικά εμπόδια, παρουσίασε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Η λειτουργία της υπηρεσίας έχει ξεκινήσει από την Τετάρτη και αφορά σχέδια με προϋπολογισμό τουλάχιστον δύο εκατ. ευρώ. Ο φορέας θα διευκολύνει καθαρά διαχειριστικά, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, στη διερεύνηση και διευκρίνιση για λογαριασμό των ιδιωτών επενδυτών τυχόν προβλημάτων χωρίς να έχει αρμοδιότητες «επιβολής» πάνω στις καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες.

 

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του θα υποδέχεται και θα εξετάζει συγκεκριμένα αιτήματα επενδυτών που αφορούν καθυστερήσεις ή δυσχέρειες στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων, θα συγκεντρώνει όλα τα αναγκαία στοιχεία για την εξέταση του κάθε θέματος, θα εντοπίζει τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες και στη συνέχεια θα ενημερώνεται για την εξέλιξη της κάθε περίπτωσης.

Ο Διαμεσολαβητής του Επενδυτή θα δραστηριοποιείται εφόσον ο ενδιαφερόμενος επενδυτής διατυπώσει ειδικό αίτημα μέσα από την ιστοσελίδα του Invest in Greece ή στο τηλέφωνο 210-3355770. Η κάθε υπόθεση, σημειώνεται, θα χρεώνεται σε έναν αρμόδιο με κλαδική ή θεματική εξειδίκευση («account manager»).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ