Υπαίθρια μπίζνα, εστία ρύπανσης- Δύο συλλήψεις

MPAFRA

MPAFRAΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χωρίς καμία άδεια και μελέτη, είχαν μετατρέψει οικόπεδο σε χώρο διάλυσης και αποθήκευσης οχημάτων αλλά και συλλογής μετάλλων. Ο λόγος για έναν 43χρονο και μία 42χρονη που συνελήφθησαν στη Μπάφρα, από αστυνομικούς του τμήματος Κατσικά.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε αίθριο χώρο που είχαν νοικιάσει οι δράστες στη Μπάφρα Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε δραστηριότητα που αφορούσε διάλυση και ανακύκλωση οχημάτων και συλλογή μετάλλων (scrap), χωρίς τις προβλεπόμενες άδειες και μελέτες.

Συγκεκριμένα, οι δράστες προέβαιναν σε τεμαχισμό Δ.Χ.Φ. αυτοκινήτων και μηχανημάτων έργων καθώς και σε αποθήκευση και επεξεργασία μετάλλων και μπαταριών αυτοκινήτων, προκαλώντας με τη συγκεκριμένη παράνομη διαχείριση, ρύπανση και περιβαλλοντική αλλοίωση του τοπίου.

MPAFRAMPAFRA2MPAFRA3

Στο χώρο βρέθηκαν παλαιά σίδερα και μέταλλα, ελαστικά αυτοκινήτων, παλαιά σίδερα ρυπασμένα με απόβλητα λιπαντικών ελαίων (λάδια, γράσα), τμήματα αυτοκινήτων υπό διάλυση, αμαξώματα αυτοκινήτων, κινητήρες, μπαταρίες και διάφορα άλλα μέταλλα, τα οποία βρίσκονταν διάσπαρτα υπαίθρια και εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες.

Στο σημείο εκλήθη και υπάλληλος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Ηπείρου, για διενέργεια περιβαλλοντολογικής έρευνας και αυτοψίας στον ευρύτερο χώρο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ