Υπέδειξε τον δικηγόρο, αλλά όχι και την αμοιβή του…

DHMARXOS TM

DHMARXOS TMΠλήρη κάλυψη στον δικηγόρο Μανώλη Καπελίδη που ανέλαβε τη νομική γνωμοδότηση για τους εργαζόμενους ΑΜΕΑ, των οποίων έληγαν οι συμβάσεις στη ΔΕΥΑΙ, παρείχε ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, μετά από ένα μπαράζ δημοσιευμάτων που αναφέρονταν στην αμοιβή, η οποία ανήλθε στις τρεις χιλιάδες ευρώ.

Ο κ. Μπέγκας, καταλόγισε ουσιαστικά την ευθύνη για το ύψος της αμοιβής στην υπηρεσία, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος θα ήθελε να είναι μικρότερη.

 

Τον συγκεκριμένο νομικό, τον υπέδειξε ο ίδιος ο δήμαρχος, σημειώνοντας ότι «έχει τη νομική επάρκεια και υπήρχε σχέση εμπιστοσύνης».

Όμως συμπλήρωσε πως δεν παρενέβη στην υπηρεσία, ούτε για την διαδικασία, αλλά ούτε και για το ύψος της αποζημίωσης.

«Σε ότι αφορά το ύψος της αμοιβή, προσωπικά θα προτιμούσα να είναι υποπολλαπλάσια. Θέλω όμως να ξεκαθαρίσουμε, γιατί δεν θέλω να λαϊκίζω- και παρακολουθώ πως γίνονται συγκρίσεις με διάφορες γνωματεύσεις – πως γνωμάτευση από γνωμάτευση διαφέρει. Η σοβαρότητα του ζητήματος είναι μεγάλη. Ο χρόνος ενασχόλησης του συγκεκριμένου νομικού με το ζήτημα ήταν μεγάλος (περίπου δύο μήνες) και προέκυπταν διάφορα νομικής φύσεως θέματα που εξετάζονταν κάθε φορά.

Από κει και πέρα όταν κατατίθεται μια τεχνοκρατική επιστημονική άποψη μπορεί να αξιολογηθεί πόσο αυτή κοστίζει. Τονίζω και πάλι ότι δεν συμμετείχα στις διαδικασίες ανάθεσης ούτε στην διαπραγμάτευση του οικονομικού αντικειμένου», ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε ο Δήμαρχος.

Ο κ. Μπέγκας, εξέφρασε τη διαφωνία του για το γεγονός ότι η συγκεκριμένη δαπάνη δεν πέρασε από το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης και δεσμεύτηκε ότι το συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας θα αλλάξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ