Τώρα παρακαλάνε το Υπουργείο για τα ληξιπρόθεσμα

DHMARXEIO PREBEZASΛίγοι μήνες χρειάστηκαν για να αποδειχθεί στην πράξη η γύμνια των επιχειρημάτων που είχε αναπτύξει η Δημοτική Αρχή Πρέβεζας, όταν το Epiruspost.gr αποκάλυπτε ότι απεμπόλησε το δικαίωμα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και μαζί τη δυνατότητα να αποπληρώσει εργολάβους, προμηθευτές και χρέη των προηγούμενων ετών.

Η αίολη δικαιολογία που δόθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κι όχι τον δήμαρχο, ήταν ότι η ένταξη στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων θα αποστερούσε πόρους από τον Δήμο… Βέβαια είναι αδύνατο να μην γνώριζε η Δημοτική Αρχή Πρέβεζας ότι τα χρήματα για τα ληξιπρόθεσμα που ήδη πληρώνονται σε όλη τη χώρα προέρχονταν από τους περίφημους παρακρατηθέντες πόρους, οι οποίοι ως ρευστό δεν προβλέπεται να έφταναν στα ταμεία των δήμων.

 

Πέρα από τα αστεία επιχειρήματα που βρήκε η δημοτική αρχή για να δικαιολογήσει την γκάφα της, αξιοπερίεργη ήταν και η σιωπή της αντιπολίτευσης, η οποία δεν ασχολήθηκε καν με το θέμα.

Πέντε μήνες μετά λοιπόν, έρχεται ο ίδιος ο Δήμαρχος, για να ομολογήσει δημόσια την τραγική οικονομική κατάσταση του Δήμου αλλά και την αγωνιώδη πλέον προσπάθεια να βρεθεί λύση για τα ληξιπρόθεσμα!

Ο κ. Μπαίλης, σε δηλώσεις στη Δημοτική Ραδιοφωνία της Πρέβεζας ισχυρίστηκε ότι επισκέφθηκε το τελευταίο διάστημα δύο φορές το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών!!!

Βέβαια ουδέποτε θα μάθει κανείς γιατί όταν είχε τη λύση έτοιμη την πέταξε μέσα από τα χέρια του…

Ο κ. Μπαίλης, πέταξε και πάλι το μπαλάκι στο παρελθόν κάνοντας λόγο για μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις του πρώην Δήμου Πρέβεζας, ενώ έκπληξη προκαλεί το γεγονός πως μετά από τρία χρόνια ση θέση του δημάρχου δεν έχει εικόνα για το σύνολο των πραγματικών οφειλών.

Ο ισχυρισμός ότι υπάρχουν παλιές οφειλές που δεν εμφανίζονται πουθενά, είναι πράγματι εντυπωσιακός αλλά δεν είναι αρκετός για να δείξει ότι υπάρχει ένας οργανωμένος δήμος που ξέρει τι του γίνεται…

Η Δημοτική Αρχή Πρέβεζας, οφείλει να δώσει μία δημόσια απάντηση για την οικονομική κατάσταση, ειδικά μετά τις κατασχέσεις χρημάτων στους λογαριασμούς του Δήμου, τόσο για την ευκαιρία που είχε να κλείσει όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες του παρελθόντος και μάλιστα ρίχνοντας ζεστό χρήμα στην αγορά όσο και για το ύψος των χρεών που δημιουργήθηκαν το 2012!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ