Τσουνάμι κινητοποιήσεων… Γενικός ξεσηκωμός για το ασφαλιστικό

geniki apergia

geniki apergia

Τσουνάμι κινητοποιήσεων προκαλεί το ασφαλιστικό με το σύνολο των εργαζομένων όλων των κλάδων, να βρίσκονται σε αναβρασμό και να απεργούν ο ένας μετά τον άλλο.

Οι αγρότες όλης της χώρας βρίσκονται στους δρόμους… Παραμένουν στα μπλόκα, προχωρώντας σε αποκλεισμούς δρόμων, τελωνείων και λιμανιών, διαμηνύοντας ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις.

Το επόμενο ραντεβού των αγροτών με την κυβέρνηση είναι την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, θα εγκαινιάσει την έκθεση Agrotica.

Οι αγρότες καλούν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 3 το μεσημέρι.

Κοινό μέτωπο έχουν συγκροτήσει οι επαγγελματικοί κλάδοι, οι οποίοι, με το βλέμμα στην πανελλαδική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου, δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν κατά του ασφαλιστικού, που προωθεί η κυβέρνηση.

Ήδη από τις 6 το πρωί της Τετάρτης και για 48 ώρες, δεμένα παραμένουν τα πλοία, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Σε 48ωρη απεργία μέχρι την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου έχουν προχωρήσει και οι συμβολαιογράφοι όλης της χώρας, μετά από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος. Ενώ έως την Παρασκευή συνεχίζεται και η αποχή των δικηγόρων.

Κλειστές και την Πέμπτη θα παραμείνουν και οι λαϊκές αγορές, καθώς απεργούν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων και Πωλητών λαϊκών αγορών.

Την Πέμπτη απεργούν για το ασφαλιστικό και οι δημοσιογράφοι, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Κλειστά θα παραμείνουν τα γραφεία των ιατρικών συλλόγων της χώρας την Πέμπτη ενώ Πέμπτη και Παρασκευή οι γιατροί θα απέχουν από γνωμοδοτήσεις, συμμετοχές σε επιτροπές (εκτός όσες αφορούν ΑμεΑ) και πιστοποιητικά ενώ από την 1η έως τις 3 Φεβρουαρίου θα προχωρήσουν σε αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Στη μεγάλη απεργία στις 4 Φεβρουαρίου, που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, θα συμμετέχουν όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι, μεταξύ των οποίων δικηγόροι, γιατροί, φαρμακοποιοί αλλά και ο κλάδος των ταξί.

Κλειστά θα παραμείνουν την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας και τα εμπορικά καταστήματα ενώ με 24ωρες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις προειδοποιεί και η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ