«Τσετσέ»… Μια διαφορετική θεατρική παράσταση

atsetse

atsetse

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (Ε.Ψ.Ε.Π.), με αφορμή το φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου, διοργανώνει, για πρώτη φορά στα Ιωάννινα, μία και μοναδική θεατρική παράσταση της μαύρης κωμωδίας «Τσετσέ» του Λ. Πιραντέλο (Luigi Pirandello) από τη θεατρική ομάδα ΘΕ.ΑΜ.Α. (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία), που είναι μία από τις ελάχιστες επαγγελματικές ομάδες θεάτρου για άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα.

Η θεατρική παράσταση θα δοθεί την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου στις 19:30, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων «Κάρολος Παπούλιας».

Η εκδήλωση, με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Διατίθενται κάρτες εισόδου – Μόνο προπώληση (έως 30 Νοεμβρίου, ώρα 3 το μεσημέρι):
13 € (κάρτα για την είσοδο 2 ατόμων)
8 € (κάρτα για την είσοδο 1 ατόμου)

5 € (κάρτα μειωμένης τιμής, για φοιτητές-ΑμΕΑ-άνεργους)
Σημεία προπώλησης:

– Γραφείο προπώλησης Ε.Ψ.Ε.Π.: οδός Άγγ. Σικελιανού 2, 1ος όροφος, Ιωάννινα (τηλ. 26510-39820)
– Βιβλιοπωλείο «Αναγνώστης» (Πυρσινέλλα 11, Ιωάννινα)
– Βιβλιοπωλείο «Χαρτέξ» (Πλατεία Δημοκρατίας, Κεντρική Πλατεία, Ιωάννινα)

Το έργο

Η θεατρική ομάδα ΘΕ.ΑΜ.Α. (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία) αποτελεί μία από τις ελάχιστες επαγγελματικές ομάδες θεάτρου για άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα. Απευθύνεται κυρίως στα άτομα με κινητική αναπηρία και υπεύθυνος της θεατρικής ομάδας είναι ο Βασίλης Οικονόμου (Ηθοποιός ΑμεΑ – Σκηνοθέτης).

Η μαύρη κωμωδία Τσετσέ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας σε συμπαραγωγή του σκηνοθέτη Μάνου Τριανταφυλλάκη με το ΘΕ.ΑΜ.Α. H επίσημη πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Το έργο γράφηκε το 1913 και είναι το πρώτο που ο Ιταλός δραματουργός δημιούργησε αποκλειστικά για το θέατρο. O Τσετσέ πατάει στα ίχνη της γαλλικής vaudeville (Βοντβίλ) και της κωμωδίας των παρεξηγήσεων, γεγονός που του χαρίζει μία μοναδικότητα ως προς το ύφος και τα χαρακτηριστικά της γραφής στο σύνολο των έργων του Πιραντέλο.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ