Τριήμερο βιβλιοπαρουσιάσεων στο Πνευματικό

pneymatikoΈνα σημαντικό τριήμερο με βιβλιοπαρουσιάσεις διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών την Παρασκευή 18, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Δημήτρης Χατζής (Παλαιά Σφαγεία).

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013 στις 8 μ.μ. παρουσιάζεται η ποιητική συλλογή του Θάνου Πάσχου με τίτλο: «Έρως ονειρευόμενος». Ο Θάνος Πάσχος γεννήθηκε στην Πετρούπολη τον Οκτώβριο του 1969. Σπούδασε Ελληνική φιλολογία στην Αθήνα και εργάζεται ως φιλόλογος. Ο «Έρως ονειρευόμενος» είναι η πρώτη ποιητική συλλογή που εκδίδει χάρη στην οποία απέσπασε το 1ο Βραβείο Ποίησης Πρωτοεμφανιζόμενου Ποιητή “Μαρία Πολυδούρη” του Δήμου Καλαμάτας, τον Απρίλιο του 2013.

 

Τη συλλογή θα παρουσιάσει ο φιλόλογος Θεόδωρος Διαμάντης, ενώ ποιήματα θα απαγγείλει η φοιτήτρια Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, Έλενα Ζιάβρα.

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013, επίσης στις 8 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ένα αφιέρωμα στον ποιητή και κριτικό λογοτεχνίας Θανάση Μαρκόπουλο. Ο Θανάσης Μαρκόπουλος γεννήθηκε το 1951 στα Κρανίδια Κοζάνης. Σπούδασε Αρχαία Ελληνική και Νεοελληνική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πήρε μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα από τον Τομέα Μεσαιωνικών και Νέων Ελληνικών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου. Το ενδιαφέρον του εστιάζει στην ποίηση και στην λογοτεχνική κριτική. Κατά καιρούς έχουν δημοσιευθεί ποιήματα και κριτικά κείμενά του, γύρω από τη μεταπολεμική περίοδο, σε εφημερίδες και λογοτεχνικής φύσεως περιοδικά.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο καθηγητής Μωυσής Ελισάφ, Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών ενώ θα μιλήσει ο Δημήτρης Κόκορης, Επίκουρος καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Παντελής Τσαλουχίδης, Φιλόλογος – Κριτικός λογοτεχνίας και ο Θανάσης Μαρκόπουλος.

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 11.30 π. μ., ο Ελληνοϊταλικός Σύλλογος Φιλίας Ιωαννίνων, οι Εκδόσεις «Μελάνι» και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζουν το βιβλίο του Λεωνίδα Μιχέλη, «Το παιδί από τα Γιάννινα».
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Άννα Δερέκα, ο συγγραφέας, η Λέντα Μπιάνκο, μεταφράστρια του βιβλίου στα ελληνικά και η Πόπη Γκανά, διευθύντρια των εκδόσεων «Μελάνι».

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη σε όλες τις βιβλιοπαρουσιάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ