Τριήμερη απεργία διοικητικών των ΑΕΙ

PANEPISTHMIO IOANNINA 24Την προκήρυξη τριήμερης απεργίας, η οποία θα διαρκέσει από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή, να ανακοίνωσε η πανελλήνια ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων.

Αιτία το ότι – όπως υποστηρίζουν – δεν υπάρχει εξέλιξη στο θέμα της κινητικότητας μεταξύ των πανεπιστημιακών σχολών, για τους υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

 

Όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει δημιουργηθεί μία «εκρηκτική κατάσταση» στο Ίδρυμα μετά την κατάργηση 399 οργανικών θέσεων και την απομάκρυνση 399 υπαλλήλων από το Πανεπιστήμιο, τη μείωση του διοικητικού προσωπικού κατά 129 υπαλλήλους, κατόχων διδακτορικού τίτλου οι οποίοι μεταπήδησαν σε θέσεις ΕΔΙΠ (Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό) και τη συνταξιοδότηση 49 υπαλλήλων.

Παράλληλα ζητούν – από τα υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης – να υπάρξει άμεση τακτοποίηση των 399 διοικητικών υπαλλήλων και προειδοποιούν ότι εάν δεν επιλυθεί το πρόβλημα, ενδέχεται να υπάρξουν νέες απεργίες διαρκείας που ως πρώτη συνέπεια θα έχει 100.000 φοιτητές να χάσουν το εξάμηνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ