Τρεις χιλιάδες δεντρύλλια εκριζώθηκαν στην Αγία Μαρίνα.. Σε εξέλιξη η έρευνα

agia fiteia1

agia fiteia1

ΦΩΤΟ

Ώρες χρειάστηκαν οι αστυνομικοί για να ξεριζώσουν περισσότερα από τρεις χιλιάδες δεντρύλλια χασίς, στην μεγαλύτερη μέχρι σήμερα φυτεία που εντοπίστηκε στην Αγία Μαρίνα Πωγωνίου, μια ανάσα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Η φυτεία εντοπίστηκε σε δασώδη και δύσβατη περιοχή και οι καλλιεργητές είχαν κάνει μία άκρως “επαγγελματική” δουλειά λαμβάνοντας συνάμα μέτρα για να μένουν απαρατήρητοι.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την αστυνομία, η φυτεία εντοπίστηκε ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, από τους Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ιωαννίνων.

agia fiteia2Σημειώνεται ότι, όσον αφορά στον τρόπο καλλιέργειας και απόκρυψης της φυτείας, οι δράστες είχαν διαμορφώσει κατάλληλα τον χώρο της φυτείας, τοποθετώντας περιμετρικά αυτής, κορμούς δέντρων, κλαδιά και φύλλα σε πυκνή διάταξη, ώστε να μην είναι ορατή και προσβάσιμη η καλλιέργεια ενώ είχαν εφοδιαστεί με τα απαραίτητα για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης (σύστημα ποτίσματος, σκαπτικά εργαλεία κτλ.).

Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών συνεχίζεται η έρευνα στην περιοχή για τον εντοπισμό και την σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας, οι οποίοι σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν μπαινοβγαίνουν στην Αλβανία.

agia fiteia3

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ