Τρεις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων με πλαστά πτυχία… Ελέγχονται άλλες τέσσερις περιπτώσεις

NOSOKOMEIO MPEZAS14

NOSOKOMEIO MPEZAS14Επί δώδεκα χρόνια εργάζονταν στα δημόσια νοσοκομεία με πλαστά πτυχία. Τώρα βλέπουν την πόρτα της εξόδου…

Ο λόγος για τρεις υπαλλήλους του Νοσοκομείου Άρτας, οι οποίοι είχαν προσληφθεί το 2002, μόνο που τα δικαιολογητικά που τότε είχαν προσκομίσει ήταν πλαστά.

Από τον ενδελεχή έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι οι βαθμοί των πτυχίων τους, από κρατικές σχολές, είχαν παραποιηθεί. Το δώδεκα για παράδειγμα είχε γίνει δεκαοκτώ και το δεκατρία δεκαεννιά!

 

Το θέμα ανέδειξε με δημοσιεύματά του το Epiruspost. Κι ενώ η διοίκηση του τοπικού νοσοκομείου τηρούσε σιγή ιχθύος, ήταν άμεση η αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και ειδικότερα του Υφυπουργού Αντώνη Μπέζα.

Έτσι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, εκδόθηκε ήδη η διαπιστωτική πράξη ανάκλησης του διορισμού του ενός υπαλλήλου ενώ για τους άλλους δύο εντός των ημερών θα γίνει η ανάκληση της μετάταξής τους στο Νοσοκομείο Άρτας, θα επιστρέψουν στα νοσοκομεία που είχαν προσληφθεί και θα ακολουθήσει η ανάκληση του διορισμού τους.

Η διαδικασία θα είναι ταχύτατη καθώς έχει ολοκληρωθεί όλο το διαδικαστικό μέρος και έχει αποδειχθεί η πλαστότητα των στοιχείων.

Δύο από τους συγκεκριμένους υπαλλήλους εργάζονται στο νοσηλευτικό τομέα και ο τρίτος ως οδηγός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τους πρώτους δημοσίους υπαλλήλους στην Ήπειρο που απολύονται λόγω πλαστότητας των δικαιολογητικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στην Ήπειρο και σε νοσοκομεία της περιοχής διερευνώνται άλλες τέσσερις παρόμοιες περιπτώσεις. Υπαλλήλων δηλαδή που χρησιμοποίησαν πλαστά δικαιολογητικά, κυρίως πτυχία, για να κερδίσουν μία θέση στο ελληνικό δημόσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ