Τραυματισμός τουρίστριας στη χαράδρα του Βίκου

POTAMOS TOPIO

POTAMOS TOPIOΜία Τσέχα τουρίστρια τραυματίστηκε στην χαράδρα του Βίκου και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για την ανάσυρση και τη μεταφορά της σε νοσοκομείο.

Η Τσέχα, περίπου 56 χρονών είχε ξεκινήσει τη διάσχιση του Βοιδομάτη με κανόε καγιάκ. Σε κάποιο σημείο, κοντά στις πηγές του ποταμού, δεν μπόρεσε να δαμάσει τα ορμητικά νερά με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

 

 Από νωρίς το απόγευμα ήταν σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ για την προσέγγιση της τουρίστριας.

Η επιχείρηση διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες. 

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις δέκα το βράδυ με την μεταφορά της Τσέχας στο χωριό Βίκος και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο.

Η τουρίστρια έφερε τραύματα στα πλευρά και στα πόδια. 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ 

Στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρεται: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία πριν από λίγη ώρα η επιχείρηση διάσωσης της Τσέχα τουρίστρια(G.W.), ετών 56, η οποία τραυματίστηκε στην προσπάθεια της να διασχίσει με άλλους επτά (7) τουρίστες τη χαράδρα του Βίκου με κανό καγιάκ. Λόγω των ορμητικών νερών του ποταμού Βοϊδομάτη στο σημείο εκείνο, το κανό ανατράπηκε με αποτέλεσμα το τραυματισμό της επιβαίνουσας.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε με φορείο της Υπηρεσίας μας , ύστερα από πολύωρη προσπάθεια, στην Τ/Κ Βίκου του Δήμου Ζαγορίου και επιβιβάστηκε σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν έξι (6) πυροσβέστες από την 5η ΕΜΑΚ, δυο (2) πυροσβέστες από την Π.Υ. Κόνιτσας και έντεκα (11) πυροσβέστες από τη Δ.Π.Υ.Ν. Ιωαννίνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ