«Τραπεζάκια μέσα» και στην πλατεία αυτοκίνητα!

elati z2

elati z2

Μία ομάδα ξένων τουριστών, φτάνουν στην κεντρική πλατεία χωριού του Ζαγορίου. Αναζητούν λίγη δροσιά κάτω από τον μεγάλο πλάτανο.. Αφού ξεκουράστηκαν κι απόλαυσαν την θέα, αναζήτησαν χώρο για φαγητό.

Στην πλατεία δεν υπήρχε ούτε ένα τραπέζι. Ούτε μία καρέκλα.

Έμειναν έκπληκτοι και μαζί και οι Έλληνες συνοδοί τους.

Είναι πρωτάκουστο αλλά συμβαίνει.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγορίου έβαλε απαγορευτικό στα τραπεζοκαθίσματα κι επέλεξε να αφήσει την πλατεία σε… κοινή χρήση.

Είναι η μοναδική περίπτωση στα χωριά του Ζαγορίου αλλά και της Ηπείρου, όπου φτάνοντας κάποιος στην πλατεία δεν μπορεί να απολαύσει έναν καφέ ή ένα αναψυκτικό.

Η Δημοτική Αρχή επικαλέστηκε διαμαρτυρίες των κατοίκων του χωριού, όμως όπως τονίζουν πολλοί παράγοντες του τουρισμού, με τον τρόπο αυτό ανοίγει τον ασκό του Αιόλου… Και φοβούνται πως αυτό που συμβαίνει στην Ελάτη θα συμβεί και σ’ άλλα χωριά, με εξαιρετικά δυσμενείς συνέπειες για την τοπική οικονομία και τον τουρισμό.

Η πλατεία της Ελάτης που έχει μείνει σε κοινή χρήση, έχει μετατραπεί σε πάρκινγκ για ντόπιους και επισκέπτες…. Και κάτω από τον μεγάλο πλάτανο, όπου απαγορεύθηκαν τα τραπεζοκαθίσματα, συνήθως βρίσκονται αυτοκίνητα, τα οποία έχουν μεγάλη ανάγκη δροσιάς αυτή την εποχή!

Δεν είναι λίγοι αυτοί που επιρρίπτουν τεράστιες ευθύνες στη Δημοτική Αρχή, η οποία κάτω από πιέσεις κάποιων κατοίκων του χωριού, οδηγήθηκε σε μία απόφαση που μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε όλο το Ζαγόρι.

Μάλιστα υπογραμμίζουν ότι ο Δήμος δεν μπορεί να λειτουργεί επιλεκτικά κι ανάλογα με τη βούληση των λίγων αλλά οφείλει να τηρεί ίσα μέτρα και ίσα σταθμά και κυρίως να βρίσκεται στην πρωτοπορία, ειδικά όταν πρόκειται για τουριστικές και πολυδιαφημισμένες περιοχές.

«Τραπεζάκια μέσα» λοιπόν στην Ελάτη Ζαγορίου για χάρη ορισμένων και προς απογοήτευση των πολλών…
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ