Τραμ και φυσικό αέριο στο πλάνο της Περιφέρειας

TRAM TATIANA

TRAM TATIANA

Έργα που κατά το παρελθόν έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στην Ήπειρο, επαναφέρει στο προσκήνιο η Περιφέρεια, αναζητώντας πλέον πολύ συγκεκριμένους τρόπους για την υλοποίησή τους.

Με δεδομένο ότι τα κοινοτικά κονδύλια είναι περιορισμένα, ενώ οι εθνικοί πόροι, σχεδόν εξανεμισμένοι, στρέφει το ενδιαφέρον της σε νέα χρηματοδοτικά μοντέλα και εργαλεία.

Εκτενή αναφορά στα έργα αυτά έκανε η Αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη, υπογραμμίζοντας ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός μέχρι και το 2020, περιλαμβάνεται στο μήνυμα «αξιοβίωτη, αυτοτροφοδοτούμενη και εξωστρεφής ανάπτυξη, εστιασμένη στις παραγωγικές δραστηριότητες που αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα και ενισχύουν την τοπική ταυτότητα, με σεβασμό στο περιβάλλον, την ιστορία και τον πολίτη της Ηπείρου».

Στο επενδυτικό πλάνο της Περιφέρειας, με χρηματοδοτήσεις στο πλαίσιο ενός νέου Ευρωπαικού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων και σε συνεργασία με την ΕΤΕΠ, περιλαμβάνεται η πρόσβαση της Ηπείρου στο φυσικό αέριο με την δημιουργία σταθμών τροφοδοσίας καυσίμου.

Το δεύτερο έργο είναι το τραμ στα Γιάννινα, το οποίο θεωρείται βιώσιμο μέσο μεταφοράς. Πρόκειται για την γραμμή Μώλος Νοσοκομείο, με πρόβλεψη όμως επέκτασης μέχρι το αεροδρόμιο.

Σημαντική επίσης είναι η υποβολή αίτησης για ένταξη στο CEF (Connecting Europe Facilities) του έργου του Εμπορευματικού Κέντρου Ηγουμενίτσας, έργου που επίσης έχει απασχολήσει επί μακρόν την επικαιρότητα και τους φορείς της Θεσπρωτίας.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ