Τραμπουκισμοί δασκάλου σε βάρος μαθητή

PINAKAS KIMOLIES

PINAKAS KIMOLIESΜία πολύ σοβαρή καταγγελία κάνει πατέρας παιδιού, που πηγαίνει στην Πέμπτη τάξη του Δημοτικού Σχολείου. Η καταγγελία αφορά στον δάσκαλο και όσα περιγράφει ο πατέρας, παραπέμπουν σε προηγούμενες δεκαετίες.

Σύμφωνα δε με όσα αναφέρει, απευθύνθηκε στον ίδιο τον δάσκαλο, στο Διευθυντή του σχολείου αλλά και στο σχολικό σύμβουλο, ζητώντας να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να προστατευθεί το παιδί του.

Όλα ξεκίνησαν στις 4 Οκτωβρίου, σε δημοτικό σχολείο των Ιωαννίνων. Ο δάσκαλος μέσα στην ίδια ημέρα προκάλεσε τρία επεισόδια σε βάρος ενός εντεκάχρονου παιδιού, μαθητή της πέμπτης τάξης.

 

Το πρώτο ήταν, όταν χτύπησε κατά λάθος το ξυπνητήρι από το ρολόι χειρός του παιδιού. Τότε πήγε ο δάσκαλος και μουτζούρωσε όλη την οθόνη από το ρολόι με μαρκαδόρο.

Το δεύτερο ήταν, όταν γύρισε το παιδί στην τσάντα του για να βγάλει την κασετίνα του και η καρέκλα έτριξε δυνατά στο πάτωμα. Ο δάσκαλος πήγε κοντά του είπε «είσαι προκλητικός» και του έδωσε μια δυνατή ξυλιά στον πισινό τόσο δυνατή που κουνήθηκε και το θρανίο.

Το τρίο ήταν, όταν το παιδί γύρισε πίσω να ρωτήσει κάτι ένα συμμαθητή και ο συμμαθητής φώναξε «κύριε με ενοχλεί». Ο δάσκαλος πήγε κοντά στο γιο μου του πατάει το πόδι, ο γιος μου έκανε «αααα» ανοίγοντας το στόμα και ο δάσκαλος έβαλε το σφουγγάρι του πινάκα στο στόμα του παιδιού.
Αυτά τα τρία επεισόδια έγιναν την ίδια μέρα.

Ο πατέρας, την επομένη απευθύνθηκε στο δάσκαλο, ο οποίος για κάθε ένα από τα περιστατικά είχε και μία δικαιολογία. Διόλου σοβαρή και διόλου πειστική.

Ο πατέρας απευθύνθηκε στο διευθυντή του σχολείου ζητώντας την περαιτέρω διερεύνηση ακόμη και από σχολικό σύμβουλο.
Περίμενε αρκετές ημέρες. Όμως ουδέποτε τον κάλεσε κάποιος για να καταθέσει σχετικά με όσα είχαν συμβεί.

Όταν άρχισε να αναζητά την εξέλιξη της υπόθεσης, πληροφορήθηκε από τη σχολική σύμβουλο ότι η έρευνα είχε ολοκληρωθεί, έγινε επίπληξη στο δάσκαλο και το θέμα έληξε…
Έληξε με μια επίπληξη…. Τόσο απλά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ