Τρία ψηφοδέλτια κι ένας μεμονωμένος για την ΠΕΔ Ηπείρου

AEKLOGES 18 5 14Τρία ψηφοδέλτια και μία μεμονωμένη υποψηφιότητα κατατέθηκαν εν όψει των εκλογών στην ΠΕΔ Ηπείρου για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

Δώδεκα συνολικά δήμαρχοι μετέχουν στην εκλογική διαδικασία και είναι ακριβώς τόσοι όσες και οι θέσεις στο νέο διοικητικό συμβούλιο, καθώς οι υπόλοιπες εννέα –από το σύνολο των 21- θα καλυφθούν από δημοτικούς συμβούλους. Αυτό βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν ανατροπές στην κατανομή των εδρών.

 

Την τελευταία στιγμή λύθηκε ο γρίφος από τον χώρο ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, καθώς στο ψηφοδέλτιο περιλαμβάνεται τελικά και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας. Επίσης μετέχουν οι δήμαρχοι Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές και Σουλίου Σταυρούλα Μπραίμη. Παρών επίσης ο πρώην δήμαρχος Άρτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Γιάννης Παπαλέξης.

Στον κεντροδεξιό χώρο, το τοπίο είχε ξεκαθαρίσει νωρίς. Στο ψηφοδέλτιο μετέχουν οκτώ δήμαρχοι, όσοι ακριβώς θα εκλεγούν και στη διοίκηση.

Πρόκειται για τον δήμαρχο Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλο, που θα διεκδικήσει και την θέση του Προέδρου και τους δημάρχους Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο, Μετσόβου Κώστα Τζαφέα, Κόνιτσας Ανδρέα Παπασπύρου, Ζηρού Νίκο Καλαντζή, Πάργας Αντώνη Νάστα, Φιλιατών Σπύρο Παππά, Νικολάου Σκουφά Στάθη Γιαννούλη.

Το δικό της ψηφοδέλτιο κατέθεσε η αυτοδιοικητική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ μεμονωμένος κατέρχεται ο Δημήτρης Τασούλας από το ΚΚΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ