Τρία χρόνια περιμένουν οι πλημμυροπαθείς των Ιωαννίνων

PLHMMYRES IOANNINA

PLHMMYRES IOANNINAΠριν από τρία χρόνια οι πρωτοφανείς καταιγίδες είχαν μετατρέψει σε λίμνη, ολόκληρο το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Δεκάδες κάτοικοι της περιοχής και πολλοί επιχειρηματίες είχαν υποστεί τεράστια ζημιές καθώς σπίτια και μονάδες πλημμύρισαν από ορμητικά ποτάμια που είχαν δημιουργηθεί από το πουθενά.

Τεράστιες οι ζημιές στην περιοχή της Πεδινής, όπου εκεί τα έργα της Εγνατίας, μετέτρεψαν τα πάντα σε λιμνοθάλασσα και επιχειρήσεις βρέθηκαν να πλέουν στα λασπόνερα.

 

Τρία ολόκληρα χρόνια δεν ήταν αρκετά για το ελληνικό κράτος προκειμένου να ολοκληρώσει τις διαδικασίες ώστε να αποζημιωθούν όσοι υπέστησαν ζημιές, καταγεγραμμένες τότε από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τις μέρες εκείνες, ο τότε Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης επισκέφθηκε τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές των Ιωαννίνων, μαζί με τον Πρόεδρο της Εγνατίας Α.Ε. κ. Μουρατίδη, την Προϊσταμένη της ΥΑΣ κ. Κόντου και κλιμάκιο της Υπηρεσίας.

Και δήλωνε: «Μόλις γίνουν οι καταγραφές και οριοθετηθούν οι πληγείσες περιοχές από τους τοπικούς φορείς, οι αρμόδιοι Υπουργοί θα υπογράψουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την καταβολή των αποζημιώσεων».

Τρία χρόνια πέρασαν και η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Τώρα φαίνεται ένα φως στον ορίζοντα, χωρίς όμως και πάλι να είναι βέβαιο ότι άμεσα οι άνθρωποι που περιμένουν θα αποζημιωθούν κιόλας.

«Μετά από συνεχή διαβήματά μας προς τα συναρμόδια Υπουργεία, η Κ.Υ.Α. βρίσκεται πλέον στο στάδιο συλλογής των υπογραφών από τους αρμόδιους υπουργούς», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, χωρίς βεβαίως να μπορεί να δώσει ακριβή ημερομηνία έκδοσης και καταβολής των χρημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ