Τρέχουν να προλάβουν για τα ιαματικά λουτρά

IAMATIKA PREBEZAS

IAMATIKA PREBEZASΠεριθώριο μόλις έξι μηνών δίνεται στους Δήμους προκειμένου να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους για την αναγνώριση των ιαματικών πηγών. Όπως αναφέρεται στο Σχέδιο Νόμου, μετά την προθεσμία αυτή σφραγίζονται οριστικά και η αξιοποίηση της ιαματικής πηγής μεταφέρεται στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι δήμοι ή αναπτυξιακές εταιρείας δεν καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υπάρχει κίνδυνος να σφραγιστούν οι ιαματικές πηγές και να χαθούν, από την κυριότητα των δήμων.

Σε ότι αφορά τις ιαματικές πηγές της Πρέβεζας, ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης επισημαίνει ότι το θέμα παρακολουθείται πολύ στενά, ενώ  ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την εκπόνηση μελετών για την αναγνώριση των πηγών καθώς και την ανακαίνιση των υφιστάμενων υποδομών μέσω του προγράμματος «Jessica». Σύμφωνα με τον κ.Μπαΐλη  ήδη έχει συνταχθεί η τεχνική μελέτη για την αναστύλωση, αναπαλαίωση και βελτίωση των εγκαταστάσεων και το επόμενο διάστημα με την ολοκλήρωση και της οικονομοτεχνικής μελέτης η πρόταση ολοκληρωμένη θα κατατεθεί στο πρόγραμμα «Jessica».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ