Το τσίπουρο θύμα του νέου μνημονίου!

raki

raki

Η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ανοίγει στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου και στο στόχαστρο πέραν των άλλων θα βρεθεί το παραδοσιακό τσίπουρο. Πιο συγκεκριμένα το χύμα τσίπουρο και οι μικροπαραγωγοί, ακόμη κι αυτοί που παράγουν για οικογενειακή χρήση!

Σκοπός να χτυπηθεί το λαθρεμπόριο, αφού οι «εγκέφαλοι» εκτιμούν ότι διακινούνται ετησίως πάνω από 19 εκατομμύρια λίτρα, αφορολόγητα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός!

Η πρόταση του Οργανισμού είναι να καταργηθεί η διακίνηση «χύμα» τσίπουρου, ούτως ώστε όποιες ποσότητες δεν είναι τυποποιημένες να κατάσχονται και να περιοριστούν οι μικροί παραγωγοί αποκλειστικά στην κάλυψη των δικών τους αναγκών.

Μάλιστα, ο οργανισμός αναγνωρίζει ότι η πρόταση αυτή είναι βλαπτική για τα συμφέροντα των μικρών αποσταγματοποιών, αλλά χαρακτηρίζει ως πλεονέκτημα ότι η πλήρης απαγόρευση μπορεί εύκολα να ελεγχθεί. Εναλλακτικά προτείνεται να υποχρεωθούν οι μικροί παραγωγοί να εκδίδουν φορολογικά παραστατικά, κάτι που όμως έχει το μειονέκτημα της δυσκολίας στους ελέγχους.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ