Το σχολείο που μειώνει το ενεργειακό του αποτύπωμα

SXOLEIO ENERGEIAKO

SXOLEIO ENERGEIAKOΣτο 5ο Δημοτικό σχολείο Πρέβεζας, παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, Στράτος Ιωάννου, ύστερα από πρόσκληση των εκπαιδευτικών και των μαθητών του σχολείου.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμμετοχή του συγκεκριμένου σχολείο στο μαθητικό διαγωνισμό που γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Μειώνω το ενεργειακό μου αποτύπωμα» και του μαθητικού διαγωνισμού με θέμα την «Προστασία του περιβάλλοντος μέσω εξοικονόμησης ενέργειας στα σχολεία», που υλοποιείται από την Περιφέρεια Ηπείρου.

 

Ο διαγωνισμός, που ξεκίνησε στις 26 Μαΐου 2014 και λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2014, έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την κινητοποίηση των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης μίλησε στους μαθητές για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και για το ενεργειακό αποτύπωμα και έκανε έναν ευχάριστο διάλογο μαζί τους ενώ αυτοί του έθεσαν έξυπνες ερωτήσεις.

Ο κ. Ιωάννου επιβράβευσε τους μαθητές του σχολείου γι’ αυτή τους την συμμετοχή και τους ευχήθηκε ολόψυχα καλή επιτυχία στο διαγωνισμό ενώ συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για το έργο τους.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με αφορμή την επίσκεψή μου στο 5ο Δημοτικό Σχολείο, όπου είχα τη χαρά να μιλήσω με τα παιδιά και τους δασκάλους και να δω την εξαιρετική δουλειά που γίνεται, θέλω να τονίσω το υψηλό επίπεδο του σχολείου, να εξάρω τις άοκνες προσπάθειες των εκπαιδευτικών, αλλά και των μαθητών. Θέλω, μέσα σε αυτή την αντίξοη συγκυρία, να ενθαρρύνω τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν το σημαντικό έργο τους και τα παιδιά να μας χαρίζουν πάντα χαμόγελα.»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Δ. Ηλιόπουλος, ο Δ/ντης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας κ. Γ. Μότσιος, η σχολική σύμβουλος της 3ης εκπαιδευτικής Περιφέρειας Ν. Πρέβεζας κ. Σ. Πασσά, η σχολική σύμβουλος προσχολικής αγωγής Ν. Πρέβεζας κ. Σ. Σαίτη, ο υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Πρέβεζας και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ