Το Πολιτιστικό Αλφαβητάρι του Λαοκράτη Βάσση

laokratis vasis

laokratis vasisΤο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και οι εκδόσεις Ταξιδευτής παρουσιάζουν το βιβλίο του Λαοκράτη Βάσση, «Το Πολιτιστικό μας ‘Αλφαβητάρι’, Ελληνισμός – Πολιτισμός – Αριστερά), την Παρασκευή 8 Μαΐου και ώρα 8:30 μ.μ, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας».

Προλογίζει ο αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Στέφανος Δημητρίου, ο ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ερατοσθένης Καψωμένος, ο πανεπιστημιακός και ποιητής Γιάννης Μότσιος και ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Απόστολος Παπαϊωάννου.

Παρεμβαίνουν οι Θεόδωρος Παπαγιάννης, γλύπτης και ομότιμος καθηγητής της Α.Σ.Κ. Τεχνών και ο Ελευθέριος Γείτονας, εκπαιδευτικός. Την εκδήλωση συντονίζει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Παναγιώτης Νούτσος.

Στο πρώτο μέρος του βιβλίου προτάσσεται μια συμπληρωματική προς τα προηγούμενα βιβλία του συγγραφέα (Μεταπολίτευση -Πα.Σο.Κ.-Αριστερά και Χρεοκοπία της Μεταπολίτευσης, από τις εκδόσεις Ταξιδευτής) πολιτική ερμηνεία του εθνικού εγκλήματος της “Χρεοκοπίας” κι ακολουθούν αναλύσεις: στην ευρωπαϊκότητα, στην επανανάγνωση του πολιτιστικού “αλφαβηταριού” του ελληνισμού, στα μεγάλα ασύμβατα (εθνικισμός, ρατσισμός…) με το ελληνικό πολιτιστικό πρότυπο και στα διαχρονικά του προτάγματα, στον νοσηρό ελληνοκεντρισμό, στον νοσηρό αντι-ελληνοκεντρισμό, στον “χρυσαυγιτισμό”, στην ανάγκη να ξανα-αγαπήσουμε τον τόπο μας, στον πατριωτισμό, στην σχέση Αριστεράς και πατριωτισμού (με έμφαση στην ανάγκη “γείωσης” της Αριστεράς στο αξιακό μαντέμι της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ